Europese landbouwmachinebouwers zien tekenen van herstel | Agoria

Europese landbouwmachinebouwers zien tekenen van herstel

Gepubliceerd op 01/02/11 door Nathalie Nicolas

Na de scherpe terugval op de meeste markten in 2009 bleef in de eerste helft van 2010 (en zelfs in het hele jaar) de vraag naar landbouwmachines zwak in een groot deel van de EU. Dat meldden de economische experts van CEMA, de Europese vereniging van de landbouwmachine-industrie, op hun jongste vergadering. Op basis van de eerste ramingen over de vraag naar Europese landbouwmachines in 2010 kan een daling in waarde van om en bij 8% worden verwacht.

Met betrekking tot 2011 zijn er echter duidelijke tekenen die op een herstel wijzen. De maandelijkse conjunctuurbarometer van CEMA is in 2010 voortdurend verbeterd. De ondernemingen die de huidige toestand positief beoordelen zijn nog altijd in de minderheid, maar de vooruitzichten voor de komende 6 maanden worden sinds verschillende maanden door een meerderheid gunstig ingeschat.

Afbeelding
 

De omgevingsfactoren zijn over het algemeen gunstiger geworden. Daarom wordt verwacht dat de vraag naar uitrusting zich in 2011 enigszins zal herstellen. Er wordt voorlopig voor de EU een groei van 5 tot 10% verwacht.

Als bijlage vindt u een korte beschrijving van de toestand en vooruitzichten in Frankrijk, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk, België en Nederland: Situation and outlook in the major markets 
Afbeelding
.

De rest is gereserveerd voor Agoria leden