Europese landbouwmachine-industrie: zomer was kalmer dan gewoonlijk | Agoria

Europese landbouwmachine-industrie: zomer was kalmer dan gewoonlijk

Gepubliceerd op 05/09/15 door Nathalie Nicolas

Voor de Europese landbouwmachinefabrikanten waren de traditioneel kalme zomermaanden dit jaar nog kalmer dan gewoonlijk: zowel de omzet als de orderontvangst daalde verder met ca. 5 tot 7%. Dat blijkt uit de conjunctuurbarometer die CEMA (Europees comité van de landbouwmachine-industrie) voor augustus publiceerde. Het globale sentiment in deze sector blijft dus onveranderd in vergelijking met de in juli gehouden enquête. De meeste fabrikanten zijn ontevreden over de huidige gang van zaken en zijn sceptisch met betrekking tot de nabije toekomst.  

In Duitsland blijken de fabrikanten nu al verschillende maanden ietwat pessimistischer te zijn voor de komende zes maanden, hoewel hun huidige algemene situatie niet veel verschilt van die van hun concurrenten in de rest van Europa. Dit is deels te verklaren door de verwachte impact van de andermaal ongunstige vooruitzichten voor de markten in Oost-Europa: 3 op 4 bedrijfsleiders verwachten dat de verkoop er verder zal teruglopen.

Wat de andere Europese markten betreft, is er geen enkel land meer waar de bedrijven die in de komende zes maanden een omzetstijging verwachten in de meerderheid zijn. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de terugval vermoedelijk beperkt zal blijven in landen zoals Spanje, Zwitserland, Italië en Frankrijk.

Executive Summary CEMA Business Barometer August 

Afbeelding
.

De rest is gereserveerd voor Agoria leden