Dezeure TurboCleaner wint PROfil d’Or | Agoria
Gepubliceerd op 28/07/16 door Nathalie Nicolas

Agoria-lidbedrijf Dezeure uit Beauvoorde (Veurne) heeft in Frankrijk de PROfil d’OR gewonnen. Dat is een onderscheiding die door de UNPT, de Franse nationale unie van aardappeltelers, wordt toegekend voor de knapste innovaties op het gebied van landbouwtechnologie. Dezeure behaalde met zijn TurboCleaner de hoofdprijs in de categorie ‘Duurzame productietechniek’.

“De TurboCleaner is een aardappelreinigingssysteem dat op het veld aan een hooglosser kan worden gekoppeld. Tijdens het overladen van de vers gerooide aardappelen naar de vrachtwagen van de verwerker wordt, via een patent pending transportsysteem met in de breedte verstelbare rollen, de rooiaarde weggezeefd naar een opvangbak onder de machine, om van daaruit snel terug over het veld te worden verspreid”, legt gedelegeerd bestuurder Siel Himpens uit.

Dankzij deze innovatie belandt naargelang van de rooiomstandigheden gemakkelijk 4 tot 8 ton minder aarde in elke vrachtlading. Er moeten dus veel minder transporten tussen veld en verwerkingsbedrijf worden uitgevoerd. Andere voordelen zijn lagere reinigingskosten tijdens de verwerking en aanzienlijke reductie van het risico op contaminatie van de naar het landbouwbedrijf terug te voeren rooiaarde met eventuele ziektekiemen.

De PROfil d’OR zal officieel worden overhandigd tijdens PotatoEurope, een belangrijke vakbeurs voor de hele aardappelketen die beurtelings in Frankrijk, Nederland, Duitsland en België wordt georganiseerd. Dit jaar vindt de beurs op 14 en 15 september plaats in Villers-St-Christophe (Frankrijk).

Siel Himpens: “Het doet ons veel plezier dat onze inspanningen om nog eens echt vernieuwend uit de hoek te komen, beloond worden door de professionals uit de landbouwsector. Het is een branche die schreeuwt om rendementsverhoging en daar spelen we als fabrikant graag op in. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat het prestige dat aan de PROfil d’OR kleeft onze naamsbekendheid in binnen- en buitenland zal vergroten. Vooral in Frankrijk is de award erg bekend en dat is natuurlijk onbetaalbare publiciteit voor een familiale kmo zoals de onze, met thuisbasis op amper 6 km van de Franse grens.”

www.dezeure.be


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

Was dit artikel nuttig?