De Beurs van Libramont 2014: een uniek evenement! | Agoria

De Beurs van Libramont 2014: een uniek evenement!

Gepubliceerd op 25/07/14 door Nathalie Nicolas

Van  25 tot 29 juli a.s. wordt de Beurs voor landbouw, bosbouw en agrovoeding van Libramont gehouden: vier dagen tentoonstelling op het beursterrein en een dag in Bras-Haut, waar in een echte werkomgeving machines voor het oogsten van veevoeder worden gedemonstreerd.

Voor deze editie verwachten de organisatoren niet minder dan 200 000 bezoekers voor meer dan 800 Belgische en buitenlandse exposanten op een terrein van 300 000 m². Zoals elk jaar is het programma bijzonder gevarieerd en komen alle aspecten van de landbouw aan bod: akkerbouw, veeteelt, bosbouw en tuinbouw.

Bijzondere evenementen in 2014 

  • Er komt een nieuwe hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid(GLB) aan… Een gelegenheid voor de Landbouwbeurs om een stand van zaken op te maken van zaken die de toekomst van de landbouw mee zullen bepalen. In hall 3 komen de verschillende thema's aan bod in een tentoonstelling, animaties en lezingencyclus.
  • Mecanic’Show 2014: elk jaar selecteert de commissie 'Machines en producten' van de beurs van Libramont een aantal machines die technologisch innovatief zijn. Dit jaar ging de aandacht vooral naar het verbeteren van de prestaties en het beperken van tijdverlies. De 25 geselecteerde machines zullen in het park "Mechanic’Show" tentoongesteld worden en elke om 13.30 uur in de Grand Ring voorgesteld worden.
  • De vierde editie van de Dag van het Gras op 29 juli in Bras-Haut is bedoeld om op een enkele plaats alle machines te tonen die worden gebruikt bij het oogsten van veevoeder. Dit jaar zullen 113 machines van 25 merken op een terrein van 50 ha worden gedemonstreerd
  • Trend op deze editie:  nieuwe mogelijkheden inzake elektronische ondersteuning voor zelfrijdende voertuigen.

 Meer info op www.foiredelibramont.be.

Was dit artikel nuttig?