Belangrijke ontmoeting tussen nieuwe secretaris-generaal van CEMA en Agoria-leden | Agoria

Belangrijke ontmoeting tussen nieuwe secretaris-generaal van CEMA en Agoria-leden

Afbeelding
Gepubliceerd op 30/05/18 door Nathalie Nicolas
De nieuwe secretaris-generaal van de CEMA, Jérôme Bandry, heeft tijdens een 'Belgische CEMA-dag' Agoria en zijn leden ontmoet. Hier zijn de aandachtspunten die die dag naar voren zijn gekomen.

In januari dit jaar heeft CEMA, het Europees comité van de verenigingen van landbouwmachineconstructeurs, Jérôme Bandry benoemd tot secretaris-generaal van de organisatie. De Fransman had een internationale carrière achter de rug bij Caterpillar Inc., waar hij de voorbije 27 jaar verschillende directiefuncties met steeds grotere verantwoordelijkheden uitoefende. Vóór hij zijn functie bij CEMA opnam, was hij er EU Government Affairs Director.

Als nieuwe secretaris-generaal van CEMA zocht Jérôme de aangesloten verenigingen en hun respectieve leden op.

Zo organiseerden we op 17 mei een "Belgium CEMA Day", tijdens welke hij een bezoek kon brengen aan CNH Industrial Belgium en AVR, die beide lid zijn van de Raad van Bestuur van CEMA en actief zijn in de Technical Board en verschillende Project Teams. De dag werd afgesloten met een bezoek aan Delvano, dat een actief lid is van de productgroep Sprayers van CEMA.

Tijdens die ontmoetingen werden de vele uitdagingen besproken waar de sector mee wordt geconfronteerd, zoals landbouw 4.0 of industrie 4.0, maar ook de moeilijkheid voor kmo's om hun mening te geven over de vele reglementeringen en normen die verband houden met hun bedrijfstak. Ook ging het over de kosten om kleine reeksen in overeenstemming te brengen.

Voorts kwamen de volgende actie- en aandachtspunten naar voren:

  • Risico voor de sector van een mogelijke intrekking van de veiligheidsnormen wegens een gebrek aan zichtbaarheid rondom
  • Europese homologatie voor categorie S (getrokken machines): juridisch vacuüm in Nederland na de implementatie van Europese verordening 167/2013, met name voor brede machines (3,5 m)
  • Bescherming van de gegevens die via het getrokken machines worden verzameld
  • Erkenning van gedeeltelijke goedkeuringen
  • Normen voor gegevensuitwisseling tussen landbouwinformatiemanagementsystemen

Het bezoek aan de verschillende productievestigingen was overigens heel verrijkend: gebruik van 3D-sensoren om het vastschroeven van de vele bouten te controleren, gebruik van Google-brillen als hulp bij de controle van de productie voor onderdelen die zich boven aan machines bevinden …

Was dit artikel nuttig?