Telenet breidt 5G-samenwerking met Ericsson uit | Agoria

Telenet breidt 5G-samenwerking met Ericsson uit

Afbeelding
Gepubliceerd op 21/10/21 door Jean-Louis Pennequin
Telenet heeft aangekondigd dat het zijn partnership met Ericsson verder uitbreidt. Ericsson moet Telenet naar het slimste netwerk op de Belgische markt leiden en ervoor helpen zorgen dat Telenet zijn klanten steeds kan laten genieten van de meest recente innovaties op de markt.

"Telenet kiest voor partnerships met partijen die over meer kennis beschikken, op een grotere schaal actief zijn en meer ervaring hebben in verschillende deeldomeinen van netwerkbeheer", zegt Stefan Coenjaerts, Director Corporate Communications van Telenet. “Daarom hebben we sinds 2017 een partnerschap met Ericsson ontwikkeld voor de operationele afhandeling van onze mobiele activiteiten. Hun rol? Ons netwerk op een efficiënte en uitgebreide manier te monitoren."

In maart 2021 werd Ericsson bovendien ook aangesteld voor de ontwikkeling van het 5G-radio acces netwerk (RAN) van Telenet. Met de nieuwe uitbreiding van het bestaande contract zal Ericsson niet alleen instaan voor de planning, het ontwerp en de optimalisering van het netwerk, maar ook voor het uitrollen van 5G-hardware en de naadloze integratie van deze nieuwe technologie in de bestaande mobiele infrastructuur."

AI om de netwerkprestaties te verbeteren

Ericsson zal Telenet helpen om 5G tijdig en zo efficiënt mogelijk te leveren en de beste mobiele ervaringen te blijven garanderen. Om dit te realiseren zal Ericsson 15 van Telenet's eigen mobiele netwerkexperts in dienst nemen via CAO 32bis, welke de rechten van de werknemers waarborgt.

"Dankzij dit uitgebreide kader kan Ericsson de nieuwste technologieën op het gebied van automatisering, machinaal leren en artificiële intelligentie (AI) inzetten om de prestaties van het mobiele en vaste netwerk van Telenet te verbeteren en een betere klantervaring te bieden", aldus nog Stefan Coenjaerts.

Overname van de monitoring van het vaste netwerk

Bovendien zal Ericsson vanaf 1 juli 2022 de monitoring van het vaste netwerk van Telenet overnemen. Ericsson heeft hiervoor de juiste knowhow, het talent en de tools dankzij zijn jarenlange ervaring met andere telecomklanten.

"Telenet zal zijn verantwoordelijkheid nemen voor de betrokken werknemers en zal helpen zoeken naar loopbaanalternatieven binnen of buiten Telenet met een aanpak op maat voor omscholing en hertewerkstelling."

Bron: persbericht Telenet

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's