Scheepstechnologie: discussiegroep over energietransitie in binnenscheepvaart | Agoria

Scheepstechnologie: discussiegroep over energietransitie in binnenscheepvaart

Afbeelding
Gepubliceerd op 28/07/21 door Nele Laus
De CO2-uitstoot van schepen terugdringen is een actueel onderwerp dat de scheepsbouwindustrie en reders wereldwijd bezighoudt. In april hebben we binnen de business group "Ship Technologies" een discussiegroep opgestart rond het thema "Energy Transition for Inland Shipping", die om de twee maanden ongeveer online bijeenkomt.

De discussiegroep verenigt een tiental ondernemingen die als leverancier of installateur betrokken zijn bij nieuwe motoren en technieken om de CO2-uitstoot te verlagen. In een eerste fase gaan we na welke oplossingen er voor de binnenvaart bestaan en worden hinderpalen in kaart gebracht. We stellen vast dat binnenschippers onvoldoende geïnformeerd zijn en dat euro 5-technologie nu wel beschikbaar is maar nog steeds duur is. We onderzoeken de bestaande subsidies en hebben contact opgenomen met de autoriteiten (Vlaamse Waterwegen en Service Public de Wallonie) om de impact van deze subsidies tot dusver te kennen.

Doe mee! Bent u lid van Agoria en hebt u belangstelling voor de discussiegroep "Energy Transition for Inland Shipping" of wilt u graag deel uitmaken van de business group Ship Technologies? Neem dan contact op met amelie.cardyn@agoria.be
Was dit artikel nuttig?