Dana Belgium investeert meer dan 9 miljoen euro in mensen en technologie in 2022 | Agoria

Dana Belgium investeert meer dan 9 miljoen euro in mensen en technologie in 2022

Afbeelding
Gepubliceerd op 02/09/21 door Jean-Marc Timmermans
Dana Belgium gaat de komende achttien maanden meer dan 9 miljoen euro investeren in machines en training om technologische, engineering- en productieoplossingen te leveren waarmee voertuigen en machines over de hele wereld worden aangedreven.

"Met deze investering van 9 miljoen euro in de komende achttien maanden wordt de sterke band van Dana met Brugge – die teruggaat tot 1969 – in de schijnwerpers gezet,” aldus Roswitha Baeuml, General Manager van Dana Belgium.

“Er wordt een duidelijke boodschap uitgestuurd: we bouwen aan de toekomst en geven vorm aan de volgende generatie mobiliteitstechnologie, niet alleen als productiefaciliteit gedurende de hele productlevenscyclus (van inkoop tot productservice en het op de markt brengen van transmissiesystemen), maar ook als technologiecentrum voor mechatronica en elektrificatieoplossingen en heavy-duty transmissie-engineering.” 
 

Werkgever vol ambitie

Dana Belgium telt meer dan 500 werknemers en heeft 32.000 vierkante meter fabrieksoppervlakte in zijn vestiging in Brugge. Dana ontwikkelt, produceert en verdeelt oplossingen voor stroomtransport en energiebeheer in de voertuigen van vandaag en morgen. 

Het bedrijf levert transmissieoplossingen voor machines in de bouw, materiaalbehandeling en mijnbouw maar biedt ook systeemintegratie en softwareoplossingen aan voor conventionele en geëlektrificeerde aandrijflijnen op die en andere markten.

Brugge centraal in Dana’s innovatienetwerk

Het Dana Brugge Technology Center staat centraal in Dana’s innovatienetwerk, dat verspreid is over negen landen met samen meer dan 2.200 van 's werelds meest toonaangevende ingenieurs, technici en wetenschappers die werken aan baanbrekende innovaties voor mobiliteit en voor industriële klanten. Het is dus geen toeval dat het bedrijf in 2020 de Drivetrain Component Award ontving voor de TE50-transmissie die in Brugge werd ontworpen en geproduceerd.

Toonaangevend op vlak van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Dana, opgericht in 1904, is een leider in het ontwerpen en produceren van heel efficiënte aandrijf- en energiemanagementoplossingen voor alle mobiliteitsmarkten overal ter wereld.

Zijn conventionele en schone-energieoplossingen zijn bij bijna iedere autofabrikant te vinden: aandrijf- en bewegingssystemen, elektrodynamische technologieën – waaronder software en besturingen – en thermische, digitale en afdichtingsoplossingen.

Het bedrijf werd door Newsweek uitgeroepen tot één van "America’s Most Responsible Companies 2021" vanwege de nadruk die het legt op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Was dit artikel nuttig?