(UN)Manned verandert van naam en wordt Sol.One | Agoria

(UN)Manned verandert van naam en wordt Sol.One

Afbeelding
Gepubliceerd op 12/07/21 door Luc Stultjens
With its new name the company, specialized in automating avionics certification, will focus on its core product, the computer language “Sol” and its hardware computer family SolAero and SolRack.

De Belgische onderneming (UN)Manned, gespecialiseerd in de automatisering van de avionicacertificering, verandert van naam en wordt Sol.One. 

"Onder de naam Sol.One positioneren we ons als een toonaangevende onderneming op het gebied avionicasoftware en –hardware”, verklaart Filip Verhaeghe, oprichter en PDG van Sol.One. 

De Brugse onderneming heeft een nieuw software- en hardwareplatform ontwikkeld dat het certificeringsproces DO-178C automatiseert, waardoor de tijd nodig voor het schrijven van een DAL-A applicatie met 80% wordt verminderd.

Deze technologie werd door de AESA gekeurd en goedgekeurd als een geldige methode om avionica te certificeren en biedt een spectaculaire vermindering van de tijd en kosten nodig voor het ontwikkelen van software. 

"De jongste jaren hebben we een stevige reputatie opgebouwd bij belangrijke klanten. De naamsverandering luidt een nieuw tijdperk in voor onze onderneming, met duurzame groei en een uitbreiding van onze afzet in de bemande en onbemande luchtvaart, zowel op de traditionele markten als op de toekomstige markten zoals de stedelijke luchtmobiliteit."

Was dit artikel nuttig?