Sabena Aerospace en Air Belgium tekenen maintenancecontract voor nieuwe A330-vrachtvloot | Agoria

Sabena Aerospace en Air Belgium tekenen maintenancecontract voor nieuwe A330-vrachtvloot

Afbeelding
Gepubliceerd op 08/04/21 door Sibylle Dechamps
Op zaterdag 13 maart ging Air Belgium, met basis op Liège Airport, van start met zijn vrachtafdeling. De maintenance van zijn Airbus A330-vloot zal worden uitgevoerd door Agoria-lidbedrijf Sabena Aerospace, dat een maintenancecentrum heeft opgezet om de levensduur van de vliegtuigen te garanderen.

Eind januari maakte Air Belgium bekend dat het ook actief zou worden in het volvrachtsegment. De maatschappij voerde haar eerste vlucht uit op 13 maart en vloog daarbij van Luik naar O'Hare Airport in Chicago en terug. Op 16 maart werd een tweede vliegtuig in dienst genomen met een vlucht naar JFK Airport en Hartsfield–Jackson Atlanta, waarna het terug naar zijn basis in België ging. Tegen eind april zal de vloot nog met twee toestellen worden uitgebreid.

Sabena Aerospace zal instaan voor de maintenance van de vier Airbus A330 Freighters op de luchthaven van Luik. Het gaat om alle maintenanceactiviteiten, van de dagelijkse checks wanneer de toestellen operationeel zijn tot structureel onderhoud aan de wielen en de remmen, het hydraulisch systeem, de roeren en de noodvoorzieningen.

"We zijn bijzonder opgetogen over de samenwerking met Air Belgium en we hebben op de luchthaven van Luik een volledig uitgerust en bemand maintenancecentrum opgezet. Ons team is klaar om Air Belgium te ondersteunen bij zijn nieuwe activiteiten", vertelt Stéphane Burton, CEO van Sabena Aerospace.

"Het partnership tussen onze bedrijven is ook een belangrijke nieuwe stap voor het Belgische lucht- en ruimtevaartecosysteem, waarbij we ons samen inspannen om de industrie te versterken en te ontwikkelen." De activiteiten van Sabena Aerospace voor Air Belgium betekenen extra werk voor 24 technici en ingenieurs.

Het contract is getekend voor een duur van drie jaar en kan worden verlengd en uitgebreid met andere diensten naargelang van de behoeften van Air Belgium.

"Met de uitbreiding van zijn vloot en de diversificatie van zijn activiteiten reageert Air Belgium op de crisis die de luchtvaartindustrie momenteel doormaakt. Met die eerste vier Airbus A330-vrachtvlieguigen richten we ons op een snelgroeiende tak. Zo zijn we de enige Belgische luchtvaartmaatschappij die zowel passagiers als vracht vervoert", klinkt het bij Niky Terzakis, CEO van Air Belgium.

"We zijn verheugd dat we in deze ontwikkeling kunnen rekenen op partner Sabena Aerospace, dat ons zowel vandaag als morgen de nodige ondersteuning kan bieden m.b.t. ieder type vliegtuig en op elke luchthaven."

Over Sabena Aerospace

Sabena Aerospace is een onafhankelijke Belgische MRO-dienstverlener die internationaal actief is en maintenance- en exploitatieoplossingen aanbiedt voor burgervliegtuigen en militaire toestellen. De activiteiten van Sabena Aerospace zijn gestructureerd in vier businessunits: Engineering & Training, Operational Support, Components en Defense. Sabena telt meer dan vierhonderd medewerkers en ontwikkelt zijn activiteiten vanuit zijn historische zetel op Brussels Airport met vestigingen in negen landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (België, Luxemburg, Duitsland, Italië, Tanzania, de Democratische Republiek Congo, Congo-Brazzaville, Zimbabwe en Mauritanië). Het internationale bedrijfsmotto vat de strategie van de onderneming perfect samen: "Keep on Flying, We Take Care".

Was dit artikel nuttig?