Onafhankelijkheid van ScioTeq wordt groter nu de verkoop aan OpenGate Capital is afgerond | Agoria

Onafhankelijkheid van ScioTeq wordt groter nu de verkoop aan OpenGate Capital is afgerond

Afbeelding
Gepubliceerd op 08/07/21 door Nele Laus
ScioTeq, actief in de luchtvaart- en defensiesector, wordt overgenomen door het Amerikaanse Private Equity bedrijf OpenGate Capital.

ScioTeq, een gevestigde naam en internationale marktleider in visualisatieoplossingen voor de luchtverkeersleiding, luchtvaart- en defensiemarkten, gaat vanaf vandaag 1 juli 2021 een nieuw tijdperk in als een stand-aloneonderneming door de overname door OpenGate Capital, een Private Equity bedrijf, voor een waarde van ongeveer 200 miljoen dollar.

Voor ScioTeq was 2020 opnieuw een recordjaar, wat ook de interesse van OpenGate Capital verklaart. Ondanks de moeilijke situatie die de wereldwijde pandemie vorig jaar veroorzaakte, slaagde het ScioTeq-team erin om belangrijke deals te sluiten met grote spelers over de hele wereld. Zo werden belangrijke contracten gesloten met onder andere Northrop Grumman over het UH-60V Helicopter Program, met SAVIC over het commerciële C-919 Air Transport Program, met verschillende grote luchtverkeersleidingsprogramma's in Europa en Azië, met DRS voor het Common Display System Program voor de US NAVY, en heeft ScioTeq een groot voertuigprogramma in Australië kunnen binnenhalen.

“We zijn erg blij met de energieboost en de ideeën die we van OpenGate Capital krijgen. Deze overname opent voor ons heel wat deuren om te innoveren en onze activiteiten naar nieuwe markten uit te breiden. De komende jaren focussen we ons op de uitbreiding van ScioTeq, zowel op organische wijze als door middel van overnames”, aldus Frank Timmermans, President van ScioTeq.  “Om onze huidige groei de baas te blijven, zijn we op zoek naar meer dan twintig extra mensen voor ons hoofdkantoor in Kortrijk”, gaat hij verder. 

“We hebben 35 jaar ervaring, gestoeld op de kennis en bedrijfscultuur die we uit onze tijd als Barco en Esterline hebben opgebouwd. Die ervaring in combinatie met de kennis van OpenGate Capital is een echt succesrecept. Als stand-aloneonderneming zijn we wendbaarder en kunnen we beter innoveren om onze ambities waar te maken. We hebben een ijzersterk team van meer dan 400 mensen over de hele wereld, en velen van hen zijn al meer dan twintig jaar lid van de ScioTeq-familie”, zegt Timmermans. 

ScioTeq behoudt zijn bedrijfsnaam en juridische entiteit.

“We blijven onze klanten in de luchtverkeersleidings-, luchtvaart- en defensie sectoren voorzien van toonaangevende visualisatieoplossingen, zoals vliegtuigdisplays, robuuste monitors en computers, consoles en videodistributieoplossingen”, sluit Timmermans af.
 

Over ScioTeq

ScioTeq heeft 35 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van de meest innovatieve visualisatieoplossingen voor de luchtverkeersleidings-, luchtvaart- en militaire markten. Barco gaf ScioTeq zijn innovatiekracht en expertise, en onder Esterline nam het bedrijf een nieuwe productiefaciliteit in gebruik. 
Vandaag heeft ScioTeq alles in huis om succes te boeken. Met verkooppunten, service en R&D-sites over de hele wereld bieden wij oplossingen voor zelfs de moeilijkste omgevingen.

Wij stellen onze klanten in staat om in real time beslissingen te nemen met onze geavanceerde visualisatieoplossingen, die we van alle nodige functies voorzien om succes te garanderen.

Onze producten worden te land, ter zee en in de lucht gebruikt en leveren missiekritieke informatie aan operatoren op enkele van de meest geavanceerde platformen op de planeet.

Voor meer informatie, surf naar www.scioteq.com.
 

Was dit artikel nuttig?