Sonaca Aircraft levert eerste exemplaren van Sonaca 200 | Agoria

Sonaca Aircraft levert eerste exemplaren van Sonaca 200

Afbeelding
Gepubliceerd op 22/10/18 door Peter Ansoms
De vliegscholen "Belgian Flight School" (BFS) en "Air Academy New CAG" (New CAG) hebben de twee eerste Sonaca 200-toestellen in ontvangst genomen. De leveringen werden gepland nadat de Sonaca 200 in juni zijn EASA CSVLA-certificaat behaalde.

BFS en New CAG zijn gebaseerd in Brussels South Charleroi Airport, waar ze lijnpiloten opleiden die voor luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld werken. "De Sonaca 200 komt de vloot van twee grote Belgische vliegscholen vervangen en versterken", vertelt Pierre Van Wetter, Chief Commercial Officer van Sonaca Aircraft.

"De contracten die we met die twee scholen hebben afgesloten, betreffen de aankoop van in totaal zestien Sonaca 200-toestellen: acht definitieve bestellingen van de Sonaca 200 Trainer en acht opties op de Sonaca 200 Trainer Pro. De resterende vliegtuigen (zes toestellen van de definitieve bestelling) worden tegen de lente van 2019 bij de klanten afgeleverd.

De infrastructuur van Sonaca Aircraft bij de luchthaven van Namen (België) is in volle expansie: dankzij een nieuwe assemblagehal van 2.000 m2 kunnen er vanaf 2020 tot 80 vliegtuigen per jaar worden geleverd.

www.sonaca-aircraft.com

Foto © Sonaca Aircraft

Lees ook:

 

 
Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

Was dit artikel nuttig?