Wat zijn de antwoorden van 5G op de uitdagingen van morgen? Het antwoord vindt u in deze Agoria brochure.


De invoering van 5G biedt kansen om nieuwe banen te scheppen, nieuwe diensten aan te bieden, ondernemingen te lanceren en om de productie in ons land efficiënter te organiseren. Om duidelijkheid te brengen en de voordelen van 5G op een rijtje te zetten, heeft Agoria samen met de telecomoperatoren een brochure opgesteld, die u gratis kunt downloaden.

Er is steeds meer te doen rond 5G. De uitrol van de technologie is al gestart in de Verenigde Staten, Azië en in bepaalde Europese steden (in Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Duitsland enz.). De invoering van die nieuwe telecomgeneratie biedt reële kansen om nieuwe banen te scheppen, nieuwe diensten aan te bieden, nieuwe ondernemingen te lanceren en om de productie in ons land efficiënter te organiseren.

Om duidelijkheid te brengen en de voordelen van 5G op een rijtje te zetten, heeft Agoria samen met de telecomoperatoren een brochure opgesteld. Daarmee wil de Federatie laten zien hoe die nieuwe technologie een echt antwoord biedt op de uitdagingen van morgen, in het bijzonder op domeinen zoals mobiliteit, gezondheid en veiligheid.


Download de brochure "5G, een antwoord op de uitdagingen van morgen". (21,7 MB)

België loopt achter. Er moet zo snel mogelijk werk worden gemaakt van het noodzakelijke kader om 5G uit te rollen: veiling van de frequentiebanden voor 5G, opwaartse herziening van de gewestelijke emissienormen voor antennes, vereenvoudiging van de toekenning van stedenbouwkundige vergunningen (in het bijzonder in Brussel) en afschaffing van de belastingen op antennes. Agoria werkt eraan om dat kader te creëren met de leden, in samenwerking met de politieke autoriteiten.