Hoe gaat u concreet aan de slag met de digitale circulaire economie? Het Circular Bytes casebook 'Zo werkt de digitale circulaire economie' vertrekt vanuit concrete vragen en praktijkervaringen van technologiebedrijven en zet u al een eind op weg. Download het gratis!


Van lineair naar circulair: het kan, op voorwaarde dat u uw product door en door kent. Circulaire bedrijfsstrategieŽn vereisen immers meer informatie over een product dan verkoop binnen een lineair model. Vandaag is dergelijke informatie vaak niet beschikbaar. Of ze is er wel, maar slechts bij ťťn speler in de waardeketen. Dat speelt de uitrol van circulaire bedrijfsstrategieŽn parten. Het goede nieuws is echter dat snelle evoluties in digitale technologie helpen om dit informatieprobleem te overwinnen.

Dit Circular Bytes casebook 'Zo werkt de digitale circulaire economie' vertrekt vanuit concrete vragen en de praktijkervaringen van technologiebedrijven.

  • Wat zijn succesvolle strategieŽn voor circulair ondernemen?
  • Welke informatie over producten kan deze strategieŽn ondersteunen? Waar vindt u de nodige data? En hoe slim of geconnecteerd moeten producten zijn om de nodige gegevens te verzamelen?
  • Hoe vertaalt u de verzamelde, onbewerkte gegevens in datagedreven beslissingen die uw circulaire oplossing ondersteunen?
  • Hoe bouwt u de circulaire, digitaal ondersteunde bedrijfsstrategie stap voor stap op?

Verder selecteerden we voor u 12 inspirerende cases waarin digitaal en circulair elkaar vandaag al versterken.

Dit casebook vloeit voort uit het Circular Bytes-project dat Agoria, Sirris, imec en Go4Circle uitvoerden in 2017-2018 met de steun van Vlaanderen Circulair.

Vul hieronder uw gegevens in en download onze gratis Circular Bytes casebook.