Aanbieder van betaaldiensten Worldline, gespecialiseerd in geldautomaten en onlinebetalingen op het internet, neemt zijn Franse sectorgenoot Ingenico over. Door de overname, waar een bedrag van 7,8 miljard euro mee gemoeid is, zal een Europese wereldspeler op het domein van elektronische betalingen ontstaan.


Worldline nv, waarvan de Belgische zetel bij Agoria is aangesloten, en Ingenico Group nv maakten begin deze maand een toenaderingsakkoord bekend. In het kader daarvan zou Worldline een openbaar bod uitbrengen op alle aandelen van Ingenico. Door die transactie tussen twee leidende ondernemingen zou de op drie na grootste speler ter wereld op het domein van betaaldiensten worden gecreëerd, met zo'n 20.000 werknemers in vijftig landen. Wanneer de overname rond is, zou de nieuwe groep toonaangevende betaaldiensten aanbieden aan bijna een miljoen handelaars en 1.200 financiële instellingen.

Herschikking van de sector en ingrijpende transformatie voor Worldline

Met een gecombineerde omzet van ca. 5,3 miljard euro in 2019, waarvan ongeveer 2,5 miljard euro uit betaal- en transactiediensten, zou een nieuwe wereldleider in de sector ontstaan. Hierdoor zou Worldline:

  • zijn positie als Europees leider inzake betalingen kunnen versterken, met een acquisitievolume van ca. 300 miljard euro en een Europees marktaandeel van zo'n 20% op het gebied van financiële diensten;
  • de op twee na grootste Europese speler inzake onlinebetalingen worden, met 250.000 klanten in de onlinehandel, de aanvaarding van meer dan 350 betaalmethodes en een verbinding met 150 plaatselijke acquirers;
  • de volledige betaalwaardeketen kunnen bestrijken, met leidende posities op het domein van de nieuwste generatie betaaloplossingen, zoals account-to-accountbetalingen en instantbetalingen.

"Dit is een mijlpaal in het consolideringsproces van de Europese betaalsector die gunstig zal zijn voor alle stakeholders van beide bedrijven en zal de rol van Europa in het mondiale ecosysteem van digitale betalingen vergroten", aldus Gilles Grapinet, CEO en voorzitter van Worldline.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.