Marc Lambotte, CEO van Agoria, is coach van het Agoria Solar Team en zorgt als gediplomeerd dronepiloot ook voor de luchtbeelden. Bekijk hier zijn vlog met Chris Selwood, organisator van de race en Willem-Jan Claes, team leader van het Agoria Solar Team.


 

Het wereldkampioenschap voor zonnewagens gaat zondag van start in het Australische Darwin. Naar goede gewoonte neemt een team studenten van de KU Leuven deel, dit jaar met de BluePoint, de achtste zonnewagen. Volgens de studenten gaat het niet enkel om de lichtste Belgische zonnewagen, maar ook om de meest zuinige in de geschiedenis van het Belgische Solar Team. 

Om de twee jaar bouwt het Leuvens team een nieuwe zonnewagen. Agoria is dit jaar hoofdsponsor, het team draagt dus de naam Agoria Solar Team. De wagen heet BluePoint, naar het bedrijvencentrum van Agoria.

Meer weten over de laatste voorbereidingen van het Agoria Solar Team in Australië?
Lees dan hier het laatste interview voor de start van de race en hou zeker ook onze Facebookpagina in het oog op 10 oktober. Het Agoria Solar Team neemt voor één dag onze Facebook Stories over.

Tijdens de race kan je op 14, 16 en 17 oktober rond 17 uur onze live-uitzending bekijken op Facebook, waarin we het verloop van de race zullen analyseren. Volg al onze verslaggeving over het Agoria Solar Team op onze website (timeline), Facebook, Instagram en LinkedIn!