Het Agoria Solar Team bevindt zich na een woelige derde racedag in de Bridgestone World Solar Challenge nog steeds op de derde plaats. Het volledige verslag krijgt u in de dagelijkse vlog van onze man ter plaatse, Marc Lambotte.


De zonnewagen Red E van de Universiteit van Twente staat nog steeds aan de leiding, maar wordt momenteel op de voet gevolgd door het Vattenfal Solar Team uit het Nederlandse Delft, dat met zijn wagen Nuna de laatste drie edities van die race won. Hun kampplaatsen voor de nacht situeren zich slechts op 1 km van mekaar.

Het Agoria Solar Team bevindt zich op zo'n twintig minuten van het Vattenfal Solar Team. Twintig minuten verder op bevindt zich het Team Sonnenwagen uit Aken in vierde positie. 

Tijdens de Bridgestone World Solar Challenge moeten de deelnemers dwars door de Australische woestijn een afstand van 3.021 kilometer overbruggen, van het noordelijke Darwin tot het zuidelijke Adelaide. Het Agoria Solar Team komt samen met 27 andere teams uit in de challenger klasse. Na afloop van de derde dag heeft de zonnewagen van de Universiteit van Twente nog circa 1.050 kilometer voor de boeg alvorens donderdag Adelaide te bereiken. 

Tijdens de race kan je nog op 16 en 17 oktober rond 17 uur onze live-uitzending bekijken op Facebook, waarin we het verloop van de race zullen analyseren. Volg al onze verslaggeving over het Agoria Solar Team op onze website (timeline), Facebook, Instagram en LinkedIn!