Kom inspiratie opdoen in de workshops 'Flexibele Automatisering, samen gaan we ervoor' van Agoria, Sirris en UGent. Schrijf vandaag nog in, dan bent u zeker van uw plaats!


 It's all about flexible automation

Aan de hand van concrete presentatie en cases krijgt u een overzicht van de huidige oplossingen die ter beschikking staan in flexibele automatisering. U maakt op een namiddag kennis met projecten over het inzetten van co-robots, het implementeren van flexibele systemen, sensoren, vision systemen, IoT, AGV’s en vele andere technologieën. Deze voorbeelden geven u een indruk van wat de mogelijkheden zijn om uw misschien wat starre automatisering om te tunen naar een flexibele en aangepaste variant.

Technologische achtergrond

Maakbedrijven moeten klantspecifieke producten met hoge kwaliteit kunnen leveren op zeer korte tijd en voor een globaal competitieve prijs. Hiervoor heeft men een flexibel productieapparaat nodig dat aangestuurd en ondersteund wordt door gestroomlijnde processen. Een nieuwe generatie flexibele automatiseringstechnologieën is industrieel beschikbaar. Deze maken het mogelijk om kleine reeksen met korte doorlooptijden en hoge kwaliteitseisen zinvol, flexibel en kostenefficiënt te produceren.

Het inzetten van deze technologieën blijft bij de doorsnee maakbedrijven in Vlaanderen beperkt. Hierdoor hebben deze bedrijven het moeilijk om competitief te blijven. Dit project wil bijdragen tot het aanzetten van deze innovatievolgers om de beschikbare automatiseringstechnologieën in te zetten waar zinvol.

Voor wie

Voor alle technici, ingenieurs en bedrijfsleiders die hun productie werder willen optimaliseren en flexibel automatiseringsoplossingen willen inzetten. Zowel voor starters als voor bedrijven die in het automatiseringsproces willen versnellen. 

Agenda

Datum

donderdag 7 december 2017, 12:30 - 18:00

Plaats


BluePoint Antwerpen

Filip Williotstraat 9

2600 Berchem

Organisator

Agoria - Sirris - Universiteit Gent 

Dit evenement is afgelopen.