Bent of kent u iemand die maatschappelijk verantwoord ondernemen ademt? Iemand die duurzaam ondernemen in 2019 als geen ander in de praktijk zette? Laat het weten! Nog tot 10 december kunt u de CSR Professional of the Year nomineren.


NOMINEER NU!!

Denkt u spontaan aan iemand?
Nomineer hem/haar als CSR Professional of CSR Pioneer via www.csrprofessionaloftheyear.be.

Tijdens deze vijfde jaargang van de CSR Professional of the Year gaat organisator Time4Society op zoek naar dé Nederlandstalige en dé Franstalige CSR Professional van het afgelopen jaar. Gezocht profiel: iemand die binnen zijn bedrijf of organisatie een strategische en onmisbare MVO-rol speelt als motivator, inspirator of implementator. Dat kan onder meer als CEO, HR-manager, marketeer, projectleider of eventmanager.

Mooi is dat de vzw daarnaast ook drie CSR Pioneers zal bekronen:  drie personen die een onderscheidende actie of best practice op het gebied van duurzaamheid organiseerden vanuit hun bedrijf, hun vzw of lokaal bestuur. Ook hen kunt u vanaf nu nomineren.

Waarop let de jury?

Alle genomineerden vullen een dossier in, waarin ze hun inspanningen op vlak van CSR uitleggen. Voor de CSR Professional of the Year2019 zijn dat 5 pagina’s, voor de CSR Pionier 2019 één A4tje.

Een geëngageerde jury, met leden die elk in hun sector het voortouw nemen op het gebied van CSR, nemen deze dossiers nauwkeurig onder de loep. Eerst kiezen de juryleden, onder leiding van juryvoorzitter Fons Leroy (gedelegeerd bestuurder VDAB), de winnende Pioneers.

Nadien worden de inspanningen van de kandidaten voor CSR Professional getoetst op basis van het SDG-FITplan* (SDGs = Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, zoals die worden uitgelegd in het het boek ‘Reis naar duurzaam ondernemen’ van Nathalie Bekx & Bob Elsen).

Hoe zorgen de kandidaten ervoor dat het duurzaamheidsverhaal in hun organisatie gekend, begrepen en bezield wordt, en welke rol spelen de stakeholders daarin? Hoe helder en transparant communiceren de kandidaten over MVO? Wat realiseren ze op vlak van de 6 P’s (people, planet, prosperity, partnership, peace of pleasure)?

Vervolgens stelt de jury voor beide categorieën, Nederlands- en Franstalig, een top-drie samen.

Daarna volgt een online stemronde via de media (o.m. via Trends/Tendances) en tot slot stemmen ook de aanwezigen op hun favorieten tijdens het CSR Professional of the Year event bij Engie in Brussel op 20 februari 2020. De uiteindelijke CSR Professionals, alsook de CSR Pioneers die al eerder door de jury werden uitgekozen, worden dezelfde avond nog bekendgemaakt én uitgebreid gevierd.

De CSR Professional of the Year is een initiatief van Time4Society. Deze vzw legt de duurzame link tussen bedrijven en organisaties, tussen de profit sector en de non-profit sector. Corporate engagement faciliteren is de missie. Dat realiseert de vzw via maatschappelijke teambuildings, CSR-advies en -coaching, alsook door innovatie en expertise te delen rond CSR. Meer info: www.time4society.com

Wilt u de inspanningen van uw bedrijf op het vlak van duurzame ontwikkeling op structurele wijze in kaart brengen? Download hier het MVO Paspoort van Agoria Vlaanderen.