Met de Award 'Preventieadviseur van het Jaar' bekroont Agoria sinds vele jaren veiligheidsadviseurs van bedrijven die in een goed uitgewerkt preventiebeleid grote betrokkenheid tonen met de contractors die bij hen aan de slag zijn. Dit jaar verruimen we het concept en zal de award voor het eerst worden uitgereikt aan een contractor. Verdient u deze felbegeerde titel? Stel u dan voor 15 september kandidaat!


Agoria Contracting and maintenance organiseert sinds 2007 de uitreiking van de Award 'Preventieadviseur van het jaar'. Tot op heden werden steeds opdrachtgevers genomineerd voor hun essentiële rol in het kader van het veiligheidsbeleid naar de contractors toe. Veiligheid wordt dan ook door hen als cruciaal beschouwd bij het uitvoeren van hun opdrachten bij de opdrachtgever. Zo staan volgende bedrijven reeds op onze erelijst van winnaars: Janssen Pharmaceutica (x2), BASF (x2), Electrabel Doel, Total Raffinaderij Antwerpen, Caterpillar, AW Europe, Volvo Cars Gent, Borealis en vorig  jaar Evonik.

Deze bedrijven hebben bewezen dat hun inspanningen op het vlak van veiligheid en welzijn bijdragen tot het imago en tot een positief eindresultaat van het welzijn in de onderneming.

Voor de editie 2020  werd  beslist om afwisselend de award uit te reiken aan een contractor en een opdrachtgever. Met andere woorden: dit jaar zal de award voor het eerst uitgereikt worden aan een contractor. De selectie zal gebeuren door een jury die is samengesteld uit de eerdere winnaars. Deze bedrijven hebben reeds hun medewerking toegezegd.

De prijsuitreiking zal (volledig digitaal) plaatsvinden op 26 november tussen 15 en 17 uur, en worden voorafgegaan door een webinar waarin we de mogelijkheden van artificiële intelligentie (AI) in het domein van de welzijnswetgeving verkennen.

Wil uw bedrijf als contractor deelnemen aan de Award 2020?

Stuur voor 15 september een e-mail naar herman.looghe@agoria.be of geert.deprez@agoria.be om uw deelname te bevestigen. Op basis van de ingediende kandidaturen zal de jury een eerste selectie maken, waarna de genomineerden een checklist zullen ontvangen om zich voor te bereiden op een later interview.