Onderzoek toont al lang aan dat vrouwelijke voorbeelden een cruciale rol spelen in de beslissing van meisjes en vrouwen om bewuster voor studies of een carrière in STEM te kiezen. InspiringFifty zet met dat doel de 50 meest inspirerende rolmodellen in de spotlights.


InspiringFifty is een Europese non-profitorganisatie die de diversiteit in de technologiewereld wil verbeteren door de zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen te verhogen.

Onderzoek toont al lang aan dat vrouwelijke voorbeelden een cruciale rol spelen in de beslissing van meisjes en vrouwen om bewuster voor studies of een carrière in STEM te kiezen. InspiringFifty zet met dat doel de 50 meest inspirerende rolmodellen terecht in de spotlights. De geselecteerde vrouwen blinken stuk voor stuk uit in een succesvolle tech of STEM-carrière. Zowel bekende als minder bekende figuren kunnen genomineerd worden, zolang ze aan de nominatiecriteria voldoen en bovenal inspirerend zijn voor toekomstige generaties.

Sinds kort is InspiringFifty ook actief in België. Eén van de voortrekkers is Pascale Van Damme, Managing Director Dell EMC Belux, en voorzitter van Agoria Digital Industries. Agoria ondersteunt enthousiast dit initiatief om de 50 meest inspirerende vrouwelijke leiders in de Belgische technologie meer in de kijker te brengen. Bart Steukers, directeur van het Context Team binnen Agoria, zal tevens lid zijn van de jury.

Kent u een kandidaat die een C-level positie heeft in een technologiebedrijf of CTO/CIO is van een onderneming actief in België? Nomineer ze nu! Wetenschappers en influencers op het gebied van technologie en innovatie kunnen ook worden genomineerd.

Meer info en de lijst van Belgische juryleden vindt u hier https://inspiringfifty.org/