Leidraad voor een effectief brandveiligheidsbeleid

Dat brand een belangrijk bedrijfsrisico is, hoeft geen betoog. Behalve mogelijke menselijke slachtoffers bedreigt het ook de toekomst van je onderneming.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je de klanten- en leveranciersboekhouding verliest in een brand. Hoe doe je dan verder zaken? Weet je welke facturen je nog moet innen? En wat met concurrenten die jouw klanten maar al te graag verder helpen? Hoe vervang je unieke productiemiddelen op korte termijn?

Mensen, goederen en gebouwen beschermen tegen brand is een complexe opdracht, onder meer door het kluwen van wetten en regels. Het hoeft niet te verbazen dat veel bedrijfsleiders door de bomen het bos niet meer zien.

Brandveiligheid omzetten in een effectief brandveiligheidsbeleid vraagt een resem structurele, technische en organisatorische maatregelen. Deze white paper biedt je een helikopterperspectiefop een uitgebalanceerd en doeltreffend brandbeveiligingsbeleid. Hij zet je op weg naar een onderneming die optimaal beschermd is tegen brand.

Als leidraad gebruiken we een eenvoudig proces in vier stappen:

  1. de planning en het ontwerp van een nieuwe of vernieuwde werkomgeving;
  2. de realisatie van het gebouw;
  3. de uitbating en het dagelijkse beheer;
  4. wat je kan doen als er toch brand uitbreekt.

brand !

Heb je al kennis over brandveiligheid? Blader dan gerust door naar het hoofdstuk ĎPlanning en ontwerpí.

Voor wie minder vertrouwd is met het thema zijn de eerste hoofdstukken aangewezen: daarin lichten we het belang van een duidelijke visie op brandveiligheid toe, en nemen we een aantal basisbegrippen onder de loep. Achteraan vind je een verklarende woordenlijst.Is uw onderneming optimaal beschermd tegen brand ?


Vul hieronder uw gegevens in en download onze gratis whitepaper "Brandveiligheid: Leidraad voor een effectief brandveiligheidsbeleid"