Schrijf in voor de Circular Bytes workshop op 4 mei en ontdek welke digitale technologieŽn helpen om kwaliteitsvoller en efficiŽnter te recycleren.


'Internet of Things' en digitale technologieŽn leveren een schat aan informatie over waar een product zich bevindt en in welke staat het is, over hoe het werd gebruikt, hoe het is samengesteld,... Op die manier kunnen ze een belangrijke stimulans vormen voor circulair ondernemen.

Momenteel blijven digitaal en circulair echter nog teveel twee afzonderlijke werelden. Met het project Circular Bytes willen we daarom:

  • Uit het leven gegrepen circulaire economie vragen (zoals: 'ik weet niet waar mijn product zich momenteel bevindt en hoe het eraan toe is', 'ik weet niet waar de waardevolle componenten of materialen in een product zich bevinden', 'ik krijg de omgekeerde logistiek niet efficiŽnt georganiseerd', etc.) koppelen aan welbepaalde digitale technologieŽn (zoals sensornetwerken, visie-technieken, apps, digitale platformen, machine-to-machine connectiviteit, RFID, cloud computing, data analytics, etc.).
  • Bedrijven die een circulair bedrijfsmodel willen toepassen matchen met aanbieders van een digitale oplossing die dit kan faciliteren.

Sorteert en/of recycleert u afvalstromen? Maakt, beheert of gebruikt u machines voor het sorteren en/of recycleren van afval? Bent u een producent die meer van zijn producten hoogwaardig gerecycleerd wil zien worden?

Of biedt u digitale oplossingen aan die kunnen helpen om circulair te ondernemen? Kan uw digitale technologie helpen om de performantie en levensduur van apparaten en machines te verbeteren, of om producten meer te hergebruiken, 'remanufacturen' of recycleren?

Schrijf u dan nu in voor de eerste Circular Bytes workshop op 4 mei bij IMEC, die inzoomt op digitale technologieŽn ter ondersteuning van recyclage.

Waarom deelnemen?

  • Als bedrijf dat circulair wil ondernemen gaat u rechtstreeks in gesprek met aanbieders van digitale technologieŽn over oplossingen op maat van uw bedrijf. U gaat aan de slag om uw doelstellingen mbt recyclage scherper te krijgen en te koppelen aan een mogelijke combinatie van ondersteunende digitale technologieŽn.
  • Als aanbieder van digitale oplossingen die de circulaire economie ondersteunen gaat u in dialoog met potentiŽle gebruikers van uw technologie via verschillende formules, waaronder ťťn-op-ťťn gesprekken.
  • U krijgt een zicht op welke partnerschappen in de waardeketen nodig zijn om de match tussen een circulaire economie vraag en een 'enabling' digitale technologie ook daadwerkelijk rond te krijgen.
  • U krijgt inspirerende binnenlandse en buitenlandse voorbeelden aangereikt.
  • En daarenboven trakteert IMEC u aan het einde van de workshop op een demo van zijn allerlaatste multi-spectrale technologie voor optimale sortering.

Circular Bytes is een project van Agoria, in nauwe samenwerking met Sirris, IMEC, Go4Circle en Verhaert, en met steun van Vlaanderen Circulair.

Vragen? Contacteer ons zeker! helen.versluys@agoria.be† of thomas.vandenhaute@sirris.be.

Datum

vrijdag 4 mei 2018, 12:30 - 17:00

Plaats

IMEC, Kapeldreef 75, 3001 Leuven

Organisator

Agoria - Sirris 

Meer info

Deelname aan de workshop is gratis, maar inschrijven is nodig. Wacht niet, want het aantal plaatsen is beperkt. We streven verder naar een ideale mix van deelnemende bedrijven, met het oog op een zo gericht mogelijke matchmaking. We geven alvast mee dat dit de eerste workshop is in een reeks van drie. De tweede en derde Circular Bytes workshops gaan respectievelijk over digitale technologieŽn & herstel, 'refurbishment' en 'remanufacturing' en digitale technologieŽn & product-dienst combinaties en levensduurverlenging.

Dit evenement is afgelopen.