De jonge start-up uit Louvain-la-Neuve positioneert zich als "all-risk agentschap voor softwareontwikkeling": een agentschap dat in staat is om in een beperkte tijd complexe software te ontwikkelen om tegemoet te komen aan de specifieke problemen van haar klanten, in alle sectoren. De reputatie van de data scientists van B12 Consulting is van dien aard dat ze afgelopen april werden uitgenodigd door het CERN.


Dit varieert van het ontwerp van een risicobeoordelingsplatform voor een farmaceutisch bedrijf tot het ontwerp van een simulatiesysteem voor energieverbruik. Daarbij levert het bedrijf vaak strategische adviesdiensten voor haar klanten. Een succesvolle strategie: tegenwoordig zit hun portefeuille met bestellingen voor softwareontwikkeling volledig vol.

'Onze eerste keuze was om een puur dienstverlenend†bedrijf te zijn en ons te richten op toegevoegde waarde voor onze klanten. Zij zijn dus eigenaar van de†intellectuele eigendom van de door B12 Consulting ontwikkelde producten. Je moet een†wetenschapper in hart en nieren zijn om zulke keuzes te maken!'

†Vincent Boucher, B12

De specialist in Small Data

Sinds 2014 richt B12 Consulting zich ook op Data Science, de wetenschap van gegevens, dat bestaat uit het genereren van waarde uit ruwe data. In combinatie met artificiŽle intelligentie, machine learning en Big Data veroorzaakt deze discipline een echte tsunami in bedrijven. De originele aanpak van Michel Herquet, Vincent Boucher en Geoffroy Piroux is gericht op kmo's die, met relatief weinig gegevens, vaak denken dat ze geen toegang hebben tot de digitale revolutie.

B12 Consulting heeft een zelflerend algoritme ontwikkeld (dat zichzelf verbetert) dat in staat is om anomalieŽn in de verkoopgegevens van een kmo in de gezondheidssector op te sporen. Doel: mogelijke fraude opsporen. Het heeft ook een algoritme ontwikkeld voor een fabrikant van autoapparatuur dat nuttige aanbevelingen kan genereren voor de bestuurder.

'De concepten van†artificiŽle intelligentie en machine learning zijn instinctief eng omdat ze vaak worden misbruikt. We†willen laten zien dat ze reŽle kansen bieden aan middelgrote bedrijven, tegen een redelijke prijs, nl.†tussen de 10.000 en 30.000 euro voor het oplossen van een eenvoudig probleem'

†Michel Herquet, B12

Bij CERN met de reuzen van de digitale economie

De reputatie van de drie data scientists van B12 Consulting is van dien aard dat ze afgelopen april werden uitgenodigd om in het CERN, 's werelds grootste deeltjesfysicalaboratorium, een aantal van hun huidige projecten op het gebied van Small Data te presenteren. De conferentie werd bijgewoond door meer dan 400 vertegenwoordigers van deze Europese organisatie. De aanpak van de presentatie van Michel Herquet: aan de hand van concrete cases uit de portefeuille van het Waalse bedrijf aantonen dat het mogelijk is leeralgoritmes te ontwikkelen ondanks een lage datastroom.

Andere sprekers waren Dr. Tim Genewein van Google DeepMind en Dr. Priya Ponnapalli van Amazone-AI. Michel Herquet ging ook met de eerste in gesprek rond de huidige stand van zaken en de toekomst van artificiŽle intelligentie in de industrie.


Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.