Agoria-lidbedrijf Stow is een van de vier finalisten die dit jaar in aanmerking komen voor de titel van ‘Onderneming van het Jaar®’. Met die award zetten Ernst & Young, De Tijd en BNP Paribas Fortis elk jaar Belgische ondernemingen die sterke prestaties leveren in de schijnwerpers. De prijs zal op 8 december uitgereikt worden.


De genomineerde finalisten voor de trofee van Onderneming van het Jaar werden door EY geselecteerd op basis van vastgelegde selectiecriteria, zoals de groei en financiële resultaten van het bedrijf, ondernemerschap, internationalisering, innovatie en deugdelijk bestuur. De grootte en omzet van de onderneming spelen ook, maar slechts in mindere mate, een rol. 

Patrick Rottiers, CEO van EY België: “Al 26 jaar bekroont de ‘Onderneming van het Jaar-award unieke Belgische bedrijven die blijk geven van een uitmuntende ondernemingszin en succesvol management. Het Belgische ondernemerschap verdient ook en vooral dit jaar onze steun. De coronacrisis heeft alle bedrijven onder druk gezet en voor heel wat uitdagingen geplaatst. Net daarom vinden we het belangrijk dat deze award ook nu het Belgische bedrijfsleven – en onze vier finalisten in het bijzonder – in de schijnwerpers zal kunnen plaatsen. Ondernemers willen immers blijven ondernemen, ook tijdens deze crisis. Daarom ondersteunen we hen op elke denkbare manier.”

Nominatie voor Agoria-lidbedrijf Stow

Agoria-lid Stow is een van de vier finalisten die in aanmerking komen voor de award. Stow is een aanbieder van industriële stockageoplossingen en speelt daarmee in op de snel groeiende logistieke markt en continu veranderende trends in supply chain. Stow ontwerpt, produceert en verkoopt industriële opslagsystemen wereldwijd en dit sinds 40 jaar.

Door een gestage organische groei en meerdere acquisities is Stow op vandaag uitgegroeid tot de Europese leider met een omzet van € 614m, waarvan meer dan 90% in het buitenland. Sedert 2013 kent Stow een jaarlijkse groei van gemiddeld 13%. Door continue technologische innovatie van Stow-producten, inspelend op snel evoluerende industrietakken, en door verder doorgedreven automatisering in stockage, wordt de groei van Stow verder bestendigd.

Tot vorig jaar was Stow actief onder meerdere merken in Europa, maar sedert 1 januari 2020 werden alle andere merken binnen de groep ondergebracht onder het merk Stow en werd in een totale transformatie ook het hoofdkwartier van de groep naar België overgebracht. Onder leiding van CEO Jos De Vuyst, sinds meer dan 30 jaar bij de groep, telt de organisatie zo’n 1.750 ‘stowers’, waarvan ongeveer 500 in België.

Stow ambieert een positie als wereldspeler, door in Europa verder te bouwen aan de marktconsolidatie en door in de nabije toekomst ook aanwezig te zijn op de Amerikaanse markt.

In het Franstalige landsgedeelte, waar Ernst & Young samen met L’Echo en BNP Paribas Fortis elk jaar ‘L’entreprise de l’Année’ verkiest, zitten Agoria-lidbedrijven Efficy, I Care en Technord bij de genomineerden.

Ook Agoria-leden onder de genomineerden voor ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar'

Op 8 december zal ook de winnaar van de Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar bekend worden gemaakt. Die prijs heeft tot doel groeibedrijven in de kijker zetten die de afgelopen jaren een mooi groeiparcours hebben gelopen. Agoria-lidbedrijven Fibricheck, Robovision en Unifly maken dit jaar kans op deze award.

FibriCheck

Qompium, opgericht in 2014, is een pionier binnen de digitale gezondheidszorg. Qompium ontwikkelde FibriCheck – een medische applicatie waarbij hartritmestoornissen tijdig opgespoord worden, enkel en alleen gebruik makend van smartphones of smartwatches. Op deze manier kan bestaande consumer technologie ingezet worden om beroerten te voorkomen.

Robovision

Het Gentse, 60+ koppige Robovision.ai van Jonathan Berte en Tim Waegeman ontwikkelt Deep Learning software die wordt toegepast in een brede groep industrieën (Agri, Medical, Security, Manufacturing...). Robovision groeit en verdubbelt jaarlijks nu 3 jaar op rij, het team groeit mee. Steeds meer internationale machinebouwers zien de competitieve kracht van geaugmenteerde intelligentie in hun machines en kiezen voor Robovision als oplossing.

Unifly

Unifly is wereldleider in Unmanned Traffic Management (UTM) technologie. Volgens onderzoek zal de wereldwijde drone markt 43,1 miljard dollar waard zijn tegen 2024. De belangrijkste voorwaarde om dit potentieel te realiseren, is de veilige integratie van droneverkeer met het bestaande luchtverkeer. Het platform van Unifly ondersteunt dronepiloten en operatoren bij het plannen en uitvoeren van hun droneactiviteiten in lijn met de lokale wetgeving. Autoriteiten kunnen de droneactiviteiten binnen hun luchtruim monitoren, tracken en beheren.


Lees hier meer informatie over de Onderneming van het Jaar en de Prijs voor de Scale-up van het Jaar.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.