Het onderwijsteam van het Belgische ICT-bedrijf VanRoey.be heeft onlangs in Amsterdam de Excellent Reseller Award van CTouch ontvangen. CTouch biedt touchscreens aan waarmee scholen hun klaslokalen kunnen omvormen tot interactieve leeromgevingen.


Bram Smets (links), sales manager onderwijs, en Steven Malfroidt, ICT-adviseur onderwijs van VanRoey.be.

“We zijn heel trots op deze onderscheiding,” reageert Bram Smets, Sales Manager Onderwijs van VanRoey.be: “Op de Nederlandse markt is CTouch al heel bekend. Wij zijn fans van het eerste uur en maken er een erezaak van om de technologie ook in België mee op de kaart te zetten. Heel fijn om vast te stellen dat CTouch deze inspanningen ziet en ons erkent als dé Belgische reseller.”

Met de CTouch-technologie worden lessen aangenamer om volgen en neemt de betrokkenheid van de leerlingen toe: online informatie opzoeken, filmpjes bekijken, oefeningen klassikaal invullen, werken met tekeningen, inzoomen op bepaalde topics door ze te vergroten of te accenturen in een kleur… het wordt allemaal mogelijk.

Bram Smets: "Een mooi voorbeeld van een school die de stap naar digitalisering al zette, is het Sint-Claracollega in Arendonk. Alle klassen werden uitgerust met interactieve touchscreens, er is overal draadloos internet en er zijn oplaadpunten voor laptops en tablets. De meer dan 1.000 leergierige leerlingen en 120 gedreven leerkrachten worden vandaag ondersteund met moderne technologieën in een open leeromgeving. De school is duidelijk: 'In een digitale wereld kan je niet anders dan opteren voor ICT. Elke school komt voor die uitdaging te staan'." Bekijk hier een filmpje met getuigenissen van de betrokken leerkrachten en leerlingen.

www.vanroey.be


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

Reageer op dit artikel