Innoviris lanceert zijn derde oproep voor gezamenlijke R&D-projecten, voorheen Team Up. Die focust op een strategische prioriteit van het Brussels Gewest: gezondheid. Het doel van deze oproep is de samenwerking tussen de academische wereld en het bedrijfsleven te bevorderen.


Na een eerste editie met als thema 'artificiële intelligentie' en een tweede over 'gedistribueerde en gedecentraliseerde systemen' waagt Innoviris zich nu ook aan een derde ronde.

De derde editie van de oproep voor gezamenlijke R&D-projecten zal gelanceerd worden op 1 februari 2019 en zich toespitsen op een derde strategische prioriteit voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, namelijk gezondheid. Het thema is: "Van therapeutische naar voorspellende geneeskunde".

Voorspelling, preventie, identificatie

Dankzij innovatie en samenwerking tussen verschillende domeinen zoals biotechnologie, ICT of medische beeldvorming, is geneeskunde vandaag niet meer uitsluitend therapeutisch. Ze krijgt ook steeds meer een anticiperende dimensie. Naast zorg verlenen kan de geneeskunde nu ook, vaak lang op voorhand, voorspellen welke ziektes iemand zullen treffen, zodat deze via preventiestrategieën voorkomen kunnen worden. Na de essentiële fase van opsporing en identificatie van een ziekte, kan de voorspellende geneeskunde ook bepalen hoe een patiënt zal reageren op verschillende behandelingen. Op grotere schaal kan de voorspellende geneeskunde ervoor zorgen dat we de verspreiding van een epidemie kunnen berekenen. Voorspelling, preventie en identificatie zijn dus de drie pijlers van de oproep.

Het doel van onze oproep tot gezamenlijke R&D-projecten is om de samenwerking tussen de universitaire wereld en de industrie aan te moedigen.

Het programma rekent op de actieve deelname van academische onderzoeksgroepen en industriële teams om kennis te versterken, intellectuele eigendom uit academisch onderzoek over te dragen naar de industrie en er oplossingen uit te distilleren die leiden tot nieuwe commerciële activiteiten.

Waarom deelnemen?

Door deel te nemen aan deze oproep verkrijgen ondernemingen de kennis die ze nodig hebben en kunnen ze state-of-the-art technologie inzetten, en vinden academische teams reële toepassingen voor hun resultaten. Universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra worden volledig gefinancierd. Ondernemingen krijgen, afhankelijk van hun grootte, een subsidie van 40 tot 60% van de kosten voor het project. Meer informatie vindt u hier.

Matchmaking voor de creatie van consortia 

Innoviris organiseert op 26 februari een matchmakingevenement in de lokalen van het Instituut. Het doel is aldus bij te dragen tot de creatie van nieuwe consortia. (Innoviris, Charleroise Steenweg 110, 1060 Brussel)

Tijdens het evenement kunnen deelnemers:

  • hun ideeën en competenties pitchen;
  • mogelijke partners ontmoeten uit de onderzoekswereld en de industrie;
  • alle nuttige informatie over de projectoproep ontvangen;
  • inspiratie opdoen aan de hand van de presentatie van Koen Kas en twee succesverhalen.

Geïnteresseerd? Schrijf u in via deze link.