Een goede piloot en een snelle zonnewagen zijn natuurlijk belangrijk... maar om de Bridgestone World Solar Challenge te winnen, is er meer nodig. De strategie is van essentieel belang. Die steunt op een grote hoeveelheid data: weersinformatie, status van de accu, elektrische voeding, enz. Hoe hebben de lidbedrijven van Agoria het Agoria Solar Team daarbij geholpen? Lees snel meer!


Hallo Dries. Hoe belangrijk is strategie in een zonnerace?

Dries: "Héél belangrijk! We hebben dan wel een zonnewagen die heel hoge snelheden kan halen, maar wat telt is dat de auto de hele race tegen de juiste snelheid rijdt naargelang van wat de accu kan leveren. Als we bijv. de eerste kilometers te hard rijden, dan houden we tegen het einde misschien te weinig energie over. Of als we te traag starten en de etappe uitrijden zonder alle energie te benutten ... dat zou ook zonde zijn! We hebben een jaar gewerkt om het gebruik van iedere 'druppel' energie te optimaliseren. Het doel is om alles op te maken. Niet meer, maar ook niet minder."

Heel wat strategische beslissingen steunen op data. Hoe ga je daar mee om?

 Dries: "We beschikken over verschillende databronnen: de hoeveelheid elektriciteit die wordt opgewekt en wordt verbruikt, hoe de zon schijnt op een specifieke plek en op een bepaald moment van de dag enz. Klarrio helpt ons om al die data in realtime te meten. Tijdens de testfasen hebben we kunnen nagaan hoeveel we verbruikten op een bepaalde plaats en op een bepaald moment, afhankelijk van de weersomstandigheden. Bovendien moesten we weten hoe de accu zich gedraagt: als we zo- of zoveel verbruiken, hoe ontwikkelt de energielading zich dan?  Datastories heeft ons daarbij geholpen."

 Dat is natuurlijk prachtig op papier, maar hoe stel je de strategie bij naargelang van wat er echt tijdens de race gebeurt?

Dries: "Je moet weten dat de race voor een groot deel buiten het circuit wordt 'gereden'. De piloot zit aan het stuur maar krijgt van ons instructies doorgestuurd. Dat gebeurt vanuit een auto die achter de zonnewagen blijft."

"Op negen plaatsen op de route moeten we een controle van dertig minuten uitvoeren. Daar laten we ons data-analyseprogramma los. Zo weten we voor de volgende kilometers welk weer we mogen verwachten en hoe snel we moeten rijden. Wat het weer betreft, hebben we natuurlijk internet nodig, en midden in de woestijn is dat geen sinecure! Voor het satellietinternet kunnen we rekenen op Newtec."

Heb je nog andere opmerkelijke cijfers voor ons i.v.m. de zonnewagen?

Dries: "Het is altijd leuk om te zien hoe weinig energie een zonnewagen als deze verbruikt. We hadden de berekening gemaakt voor een perscommuniqué en het equivalent in diesel geraamd. Het resultaat was een halve liter diesel om 3.000 km af te leggen tegen een snelheid van 85 km/u! Ongelofelijk, toch?

Volg het Agoria Solar Team op de voet via de timeline!