In de competitieve omgeving van vandaag zal een site of een mobiele applicatie die niet geoptimaliseerd is, geen of slechts heel weinig bezoekers transformeren tot gekwalificeerde leads of klanten. Het optimaliseren van de conversieratio is noodzakelijk in elk online marketingproces. Agoria-lidbedrijf Universem mag zich sinds kort officieel ‘Google Optimize Partner’ noemen.


Deze kwaliteitsgarantie erkent de expertise van het bedrijf op het gebied van CRO (Conversion Rate Optimization) en zijn goede beheersing van de door Google ontwikkelde optimalisatietool. Met deze certificering wordt Universem een van de (slechts) 4 Belgische bureaus die door Google worden erkend als Optimize Partner.

"Om deze certificering te verkrijgen, hebben we Google verschillende klantcases gepresenteerd, waaronder een met het Rode Kruis, waarmee we dankzij een A/B-test de conversieratio met 43% hebben kunnen verhogen", vertelt Hubert de Cartier (Partner en Project Director). "Voor Universem is dit een belangrijke nieuwe stap die de expertise van ons team erkent. Daarnaast bevestigt het ook de positie van Universem als toonaangevende dienstverlener voor onze klanten." 

CRO, een grote uitdaging

In het competitieve landschap van vandaag zal een site of een mobiele applicatie die niet geoptimaliseerd is, geen of slechts heel weinig bezoekers transformeren tot gekwalificeerde leads of klanten. Bovendien zal de impact van digitale campagnes verminderen, zelfs wanneer het verkeer toeneemt.

Een website optimaliseren kan door middel van verschillende technieken, zoals A/B-testen, personalisatie, multivariate testen, de user experience verbeteren, enz. Er zijn vele spelers die maatwerk- en A/B-testdiensten aanbieden, maar Google Optimize werd in enkele jaren toch een van de belangrijkste tools voor een degelijke CRO-aanpak.

Wat zijn de voordelen van Google Optimize?

Met Optimize biedt Google een tool die het werk flink vereenvoudigt en de resultaten verbetert door betrouwbare test uit te voeren. Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen van de tool: 

  • Mogelijkheid om 4 soorten testen te implementeren om uw site te analyseren
  • Makkelijk te gebruiken
  • Gekoppeld aan Google Analytics
  • Gratis tool
  • Betrouwbare en begrijpelijke resultaten

Over Universem

Als adviesbureau voor digitale marketing helpt Universem zijn klanten bij hun acquisitie, conversie (drive to store, e-commerce, lead generation) en loyaliteit op het web door middel van de volgende expertises:SEO & contentmarketing, online advertising, digital analytics. 

Meer informatie: www.universem.com

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.