Unifly uit Deurne heeft op de eerste editie van de EU Drone Awards een van de hoofdprijzen gewonnen. Ons lidbedrijf sleepte meer bepaald de prijs voor ‘Best Emerging Drone Company’ in de wacht.

De EU Drone Awards werden op 24 januari jl. uitgereikt in het Europees Parlement in Brussel. De Awards, die dit jaar voor het eerst werden uitgereikt, zijn een initiatief van het European Young Innovators Forum (EYIF). Het doel is de Europese dronesector een duwtje in de rug te geven.

In totaal waren er 50 kandidaturen uit 14 landen, waaruit 9 finalisten werden geselecteerd in 3 categorieën: Best Drone Manufacturer, Best Drone-based Application en Best Emerging Drone Company.

Unifly viel in de prijzen als Best Emerging Drone Company. Deze prijs werd toegekend aan het meest boeiende en opkomende Europese bedrijf. Bij de toekenning werd rekening gehouden met het marktpotentieel, de mogelijke impact van de oplossing, het team, de Europese dimensie en de technologische innovatie.

Unifly was naar eigen zeggen zeer vereerd met de Best Emerging Drone Company prijs. "Wij zien dit als een erkenning van alles wat we al bereikt hebben en als een extra motivatie om verder te gegaan in de gekozen richting," aldus CEO Marc Kegelaers: "De EU Drone Awards zijn een goeie manier om innovaties en nieuwe ontwikkelingen in de drone industrie in de kijker te stellen en jonge ondernemers een hart onder de riem te steken. Wij kijken alvast uit naar de volgende editie."

Unifly ontwikkelde een management platform om commerciële drones op een veilige en gemakkelijke manier te integreren en op te volgen in het luchtruim.

http://unifly.aero/


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

Reageer op dit artikel