Startups.be reikte tijdens de Tech Startup Day op 9 maart jl. voor het tweede jaar op rij awards uit aan start-ups die het voorbije jaar een opvallend parcours hebben gereden. Twee van de vier laureaten zijn lidbedrijven van Agoria.

  • Unifly sleepte de award voor beste scale-up in de wacht, nadat het eind 2016 vijf miljoen euro had opgehaald voor de internationalisering van zijn technologie om drones veilig in het luchtruim te integreren. Eind januari had het bedrijf met diezelfde technologie ook al de Europese prijs voor ‘Best Emerging Drone Company’ behaald.


  • Citizenlab, dat een digitaal platform ontwikkelde dat burgers in staat stelt om mee vorm te geven aan hun stad en mee inspraak te krijgen in het beleid, ontving de award voor beste studentenstartup. Citizenlab leverde zijn technologie onder meer al aan de stad Hasselt, die het platform inzette om burgers te consulteren over de herinrichting van het stedelijke Kapermolenpark. De Limburgse stad won met die toepassing recent nog de Agoria Smart City Award ‘Living’.


“Agoria wenst beide laureaten van harte proficiat met de behaalde onderscheidingen. We zijn ervan overtuigd dat ze ook in de toekomst nog veel succes zullen boeken met hun ambitieuze projecten,” aldus Marc Lambotte, CEO van Agoria.

Persbericht startups.be

Reageer op dit artikel