De technologie van Track & Trace wordt reeds verschillende jaren toegepast, maar nog altijd hebben heel wat systeembouwers en technische experten in bedrijven er moeite mee om de juiste oplossing voor hun T&T-vraagstuk te vinden. Daarom organiseren we op 24 oktober het 'Track & Trace'-event, waar we dieper ingaan op de technische mogelijkheden om een T&T-project te realiseren. Daarnaast geven we u een inzicht in een aantal cases. Nog niet ingeschreven? Hoog tijd daarvoor dan!


Het product en zijn data

Welke bewerking moet er op een product gebeuren op een specifieke plaats in de productie? Wat zijn de kenmerken van een te produceren onderdeel? Waar bevindt het onderdeel zich? Op welke locatie? En hoe moet het verder behandeld worden in de keten van de assemblage of de volledige productie?

Dergelijke gegevens van een product of een onderdeel kunnen op verschillende manieren gestockeerd of beschikbaar gesteld worden. Ook kan het belangrijk zijn op eender welk moment het product of onderdeel te kunnen identificeren of, met andere woorden, zijn paspoort op te vragen.

Die data kunnen zich op of bij het product bevinden, bijvoorbeeld in een chip die we een 'tag' noemen. De gegevens kunnen ook centraal bewaard worden en zich op een geheugen in een computer of datacenter bevinden. Ze kunnendan  opgevraagd worden via het netwerk en dit door het scannen van een barcode of van een andere code die verwijst naar een labeling van het product.

Deze opvolging van een product noemen we "Track & Trace". Het kan omschreven worden als  "Wat ben je, waar ben je en waar ga je naartoe".  We horen ook wel de benaming "AUTO-ID" of hoe een product zelf zijn identiteit bij zich draagt.

Track&Trace

De technologie van Track & Trace wordt reeds verschillende jaren toegepast, maar nog steeds hebben heel wat systeembouwers en technische experten in bedrijven er moeite mee om de juiste oplossing voor hun T&T-vraagstuk te vinden. Daarom organiseren we het 'Track & Trace'-event, waar we dieper ingaan op de technische mogelijkheden om een T&T-project te realiseren. Daarnaast geven we u een inzicht in een aantal cases.

Mis dit evenement niet en schrijf u vandaag nog in!

Voor wie?

Het evenement is bedoeld voor industriële eindgebruikers, logistieke partijen, systeemintegrators en machinebouwers uit de diverse marktsegmenten die behoefte hebben aan technische kennisoverdracht voor het efficiënt en effectief toepassen van Track & Trace, passend bij hun specifieke situatie.

Programma 

12:30 Onthaal healthy lunch (Network and Booth area)
13:15 Welcome en opening event: setting the scene (Marco Polo A)
13:30 Flexibele identificatie en -lokalisatietechnologieën voor slimme industriële toepassingen - Johannes Cottyn (Ugent)  (Marco Polo A)
 14:00 RFID / RTLS / LPWAN: toepassingsdomeinen binnen de logistiek - Stand van zake en trends - Luc Pleysier (VIL) (Marco Polo A)
Changing rooms possible after each presentation

 

Marco Polo A Marco Polo B

 14:30

Case 1A: Importance of Product Identity in Manual Assembly Processes - Matthy Labeur - @Dana Belgium  Case 1B: The journey to a digital supply chain @ Febelco - Pieter -Jan De Bock - Supply chain project Manager @ Febelco
Coffee break and visit at the mini fair (Booth Area)

 15:40

Case 2A: Aiming for a 100% traceable value stream - the 'think global, start local' -Olam Cocoa Case. (Olam Cocoa) Case 2B: Because they love potatoes... AVR goes for traceability with Turck - Koen Uyttenhove - IoT Manager @ AVR
16:20 Case 3A : Automated Setup Verification in radiotherapy rooms in hospitals with high tech RFID technology - David Martin – Sales Engineer @ Biion Case 3B: Productie en logistiek in harmonie in een digitale fabriek - Jeroen Vangheluwe - IT Manager Applications @ Picanol
Changing rooms possible after each presentation
17:00 Network and closing drink (Network and Booth area)
18:00 End of the event

Klik hier voor meer informatie over de cases. (63,2 kB)

Datum

donderdag 24 oktober 2019, 12:30 - 18:00

Plaats

BluePoint Antwerpen
Filip Williostraat 9
2600 Berchem

Toegangsplan

Organisator

Agoria 

Voor dit evenement kan niet meer worden ingeschreven.