De Belgische ICT-dienstverlener NRB en zijn partner Prodata Systems, twee lidbedrijven van Agoria, bundelen hun krachten. Deze samenwerking stelt Prodata Systems in staat een versterkte portefeuille aan te bieden aan een grotere groep klanten, terwijl de NRB Groep een beroep kan doen op de specifieke competenties van Prodata Systems in het domein van netwerken, cybersecurity en datacenterbeheer.


Prodata Systems uit Zaventem is gespecialiseerd in het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van ICT-oplossingen op maat, voor netwerken, datacenterbeheer en cybersecurity. Zijn omzet is het laatste jaar met 25% gegroeid tot 26 miljoen euro. Het bedrijf is actief in zowel de privésector als de overheid. Klanten zijn onder meer de federale politie, het ministerie van Defensie, de NMBS, Brussels Airport, de CHIREC-ziekenhuizen, AG Insurance en P&V. 


Bart Carbonez, Prodata Systems

“We zijn bovendien marktleider in de digitalisering van operatiezalen van ziekenhuizen”, zegt Bart Carbonez, CEO van Prodata Systems. Enkele klanten op dat gebied zijn het AZ Herentals, het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst, de ZNA-ziekenhuizen in Antwerpen, het CHU Dinant- Godinne en het CHwapi-ziekenhuis in Doornik. 

Complementariteit

“De samenwerking met Prodata Systems past perfect in ons industrieel plan”, zegt Pascal Laffineur, Chief Executive Officer van de NRB Groep: “Het doel is ons dienstenaanbod en klantenbestand uit te breiden en onze geografische dekking te vergroten. De combinatie van NRB en Prodata Systems schept kansen voor hen, voor onze groep en voor ons beider klanten. Er is veel vraag vanuit de markt naar de competenties van Prodata Systems in cybersecurity, netwerktechnologieën en het beheer van datacenters. Daarnaast passen Prodata Systems en Xperthis goed bij elkaar. Xperthis is ons filiaal dat ICT-oplossingen aanbiedt aan de sector van de gezondheidszorg en Prodata is expert op het gebied van digitale operatiezalen.”


Pascal Laffineur, NRB Groep

“Wij van onze kant vullen het dienstenaanbod van Prodata Systems aan met moderne infrastructuur, zoals onze datacenters, en onze expertise op gebieden zoals hybride cloud- en mainframediensten en softwareontwikkeling op maat”, stelt Pascal Laffineur.

Dankzij Prodata Systems kan de groep met een uitgebreider aanbod verder blijven groeien in heel het land, en in een volgende stap ook in de buurlanden.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be en in onze dagelijkse nieuwsmail.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.