Building information modelling (BIM) zal ongetwijfeld in de komende jaren een grote impact hebben op de verschillende stakeholders actief in de bouwsector. Maar hoe ga je er precies mee aan de slag? Je komt het te weten tijdens deze workshops!


BIM biedt de mogelijkheid om met behulp van een digitaal model bestaande constructies of nieuwe projecten virtueel te realiseren. Tot op heden waren 2D en 3D schaalmodellen courant, met BIM wordt een extra dimensie toegevoegd waarbij fabrikanten en leveranciers van bouwcomponenten "objecten" aanbieden. Via een digitale productcatalogus worden alle gegevens omtrent het product aangeleverd aan het studiebureel, architect, aannemer en tenslotte aan de facility manager die zal instaan voor het goed beheer van het gebouw.

BIM biedt doorheen de hele bouwfase, exploitatie en onderhoud vele voordelen voor de asset owner: tijdswinst, een betere projectbeheersing, fouteliminatie …

In de nabije toekomst zullen enkel nog aanbieders van producten de compatibel zijn met BIM hun concurrentiepositie kunnen behouden. Kortom deze infosessie mag u niet missen!

Daarom organiseert Agoria Building Contracting and technical services industries voor zijn leden actief in de bouwsector  een aantal infosessies en workshops met als doel hen te informeren, sensibiliseren en aan te moedigen BIM te implementeren.

Aan de hand van een aantal getuigenissen van verschillende stakeholders zal u een inzicht krijgen in BIM.

Doelgroep:  

  • Bedrijven actief in building technologies: liften, elektrische installatiematerieel, home automation, verlichting, verwarming, ventilatie, brandbeveiliging, bewaking, ramen en deuren, pompen,…..
  • Installatie -en onderhoudsbedrijven

Doelpubliek:

  • Commerciële directie, marketingverantwoordelijken, productmanagers, …

Alle info en mogelijkheid tot inschrijven vind je op de website van het event

Datum

donderdag 13 september 2018, 12:00 - 18:30

Plaats

BluePoint Brussels
A. Reyerslaan 80
1030 Brussel

Toegangsplan

Organisator

Agoria 

Meer info

Agoria Members and Invitees: Free of charge

Dit evenement is afgelopen.