Agoria-lidbedrijf The Sniffers is in de prijzen gevallen met zijn programma om methaanemissies te identificeren en te kwantificeren. Het bedrijf won onlangs de Environment Award die in het kader van een internationale wedstrijd werd uitgereikt door Energy Institute.


The Sniffers werd geselecteerd in de categorie ‘Environment’ samen met twee projecten van olie- en gasgigant Saudi Aramco. Uiteindelijk kwam het bedrijf uit Balen als winnaar uit de bus. CEO Bart Wauterickx nam de award in ontvangst tijdens de online awardshow die u hier kunt herbekijken.


Voorbeeld van een meting op een lek om de vrijgekomen methaanemissies in kaart te brengen.

Volgens Bart Wauterickx “geeft het veel vertrouwen om te zien dat toonaangevende spelers in de energiesector en de jury het belang inzien van een concrete aanpak om methaanemissies te identificeren, te kwantificeren, en te verlagen. Deze award is het resultaat van het harde werk dat ons team dagelijks verricht om onze klanten te ondersteunen met het beheer van hun methaanemissies. We bedanken Energy Institute voor deze erkenning en we kijken ernaar uit om meer olie & gasbedrijven te helpen met ons programma. Met de recente lancering van de Methane Strategy door de Europese Commissie is een dergelijk programma meer dan ooit van belang.”

Het zogenaamde Methane Accounting Program van The Sniffers helpt klanten om hun methaanemissies te identificeren en te kwantificeren. De laatste stap bestaat uit het definiëren van verbeteracties. In één jaar kunnen methaanemissies worden verlaagd met 70%. Om dit te realiseren, worden er metingen op puntniveau uitgevoerd en gebruiken de technische specialisten een breed gamma aan meettechnieken die afgestemd zijn op verschillende situaties. 

Meer weten: https://www.the-sniffers.com/