The Beacon wordt dť hub voor IoT en artificiŽle intelligentie, met focus op de IoT-domeinen industrie 4.0, logistiek en smart cities. GeÔnteresseerd om als bedrijf deel te nemen? Teken dan voor uiterlijk 24 juni in op de oproep.


De vijf stichtende partners van The Beacon zijn de stad Antwerpen, de Haven van Antwerpen, Universiteit Antwerpen, imec en Agoria.

Het beoogde IoT ecosysteem (van start-ups en scale-ups tot corporate bedrijven) zal samen inspelen op uitdagingen die zich in de stad Antwerpen en het havengebied, maar ook daarbuiten situeren. Daarnaast wordt een begeleidend kader voorzien om sneller tot een Proof-of-Concept te komen. De juiste experten worden aangereikt om technologische, juridische en financiŽle hinderpalen aan te pakken. The Beacon zal aangestuurd worden door een managementteam waarvan de openbare aanbesteding nu afgesloten is en de kandidaat na de zomer wordt bekendgemaakt.

The Beacon zal vanaf september 2018 operationeel zijn en krijgt onderdak in het Tolhuis, Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen. U kan er als bedrijf ruimte huren en zo deel uitmaken van het IoT-ecosysteem en gebruikmaken van het begeleidend kader.

Indien u als bedrijf geÔnteresseerd bent om deel te nemen, kan u inschrijven op de oproep die openstaat tot 24 juni. Meer informatie vindt u hier (2 MB) of op www.thebeacon.eu.

De jury heeft volgende bedrijven geselecteerd uit de eerste oproep van mei 2018: Accelleran, Citymesh, Aloxy, NxtPort, Seafar,†Verhaert, Akka, Rombit, Orange, en Dockflow.

Contactpersoon stad Antwerpen:

Dirk Diels
directeur business en innovatie
tel. +32 477 34 00 85
dirk.diels@stad.antwerpen.be