Bij Terumo Europe in Leuven, een lidbedrijf van Agoria, wordt medisch materiaal geproduceerd en geassembleerd. De nieuwe productielijnen zullen binnen twee tot drie jaar worden opgestart. Het gaat om een capaciteitsuitbreiding, bedoeld om in te spelen op de groeiende vraag naar Terumo-producten.


Op de site in Leuven produceert Terumo medisch materiaal in twee productie-eenheden. "Binnen de Alliance-divisie breiden we onze capaciteit uit in de spuitgieterij. We verhogen het aantal naald-assemblagelijnen en we investeren in een flexibele assemblagelijn die ons toelaat onze productie aan te passen aan de noden van onze klanten. Daarnaast zullen we binnen de Interventional Systems-divisie de productieprocessen voor assemblage en verpakking verder automatiseren", zegt Henk Houf, Chief Operations Officer Terumo Europe.

"We zijn enthousiast dat Terumo investeert in de productievestiging in Leuven. We zijn ervan overtuigd dat deze investering de groei van beide divisies zal versnellen. Dit zal de algemene groei van Terumo op midden- en lange termijn stimuleren", zegt Nori Kunimoto, CEO Terumo Europe.

Terumo Corporation, gevestigd in Tokio, is een van 's werelds meest toonaangevende fabrikanten van medische apparatuur, met een omzet van ongeveer US $ 6 miljard en activiteiten in meer dan 160 landen.

Terumo Europe produceert, distribueert en verkoopt een breed scala aan medische apparatuur in de EMEA-regio. Het EMEA hoofdkantoor en de productievestigingen zijn gevestigd in Leuven (België). Het European Distribution Center is gevestigd in Genk (België). Daarnaast zijn er een productiefaciliteit in Liverpool (VK) en verkoop- en marketingkantoren in de EMEA-regio. Terumo Europe heeft ongeveer 1.300 medewerkers in dienst in de EMEA-regio.

www.terumo-europe.com

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.