Vandaag woensdag 17 mei vieren we de 'Dag van de Telecommunicatie'. Omdat digitale innovatie niet zonder een performant netwerk kan, is dit de ideale gelegenheid om dit eens onder de aandacht te brengen. Want iedere job in telecom genereert andere jobs in de rest van de economie. Agoria Telecom Industries bereidt zich volop voor, samen met de leden, om te ijveren voor een positief investeringsklimaat.


Leven, ontmoeten, werken: anno 2017 is ons bestaan doordrongen van connectiviteit. Tussen actie en gevolg zit geen echte afstand of tijd meer. Virtueel en reŽel vloeien zodanig in mekaar over dat vrijwel geen enkele van onze activiteiten er niet door beÔnvloed wordt.

Die vaststelling geldt des te meer als rekening wordt gehouden met de explosie van Ďmachine to machineí-communicatie: sensoren en simkaarten verbinden uiteenlopende apparaten met elkaar via telecomnetwerken, waardoor ontwikkelingen mogelijk worden zoals intelligente verlichting van wegen, het uiterst nauwkeurige beheer van afvalinzamelingen en nog zo veel andere diensten aan het publiek en aan ondernemingen.

Is dit een positieve evolutie? Het is aan ons om daarvoor te zorgen en om de geboden efficiŽntie- en productiviteitswinst voor onze maatschappij en onze economie zo goed mogelijk te benutten.

Hoe dan ook, zonder goed presterende netwerken is er geen innovatie op het vlak van mobiliteit, gezondheid, efficiŽnt energiemanagement, logistiek enz. De Belgische telecomoperatoren investeren maar liefst 20% van hun omzet in de uitbreiding, verbetering en vernieuwing van hun infrastructuur. Die netwerken zijn van cruciaal belang voor een wereld die wordt gedreven door digitaal en innovatie. Of het nu gaat om 5G of glasvezel, alle belemmeringen om die technologieŽn uit te rollen moeten worden weggewerkt en stimuli moeten worden voorzien.†

Op het vlak van connectiviteit bevindt ons land zich in het Europees koppeloton. Dat is opmerkelijk, des te meer in een context waarin de investeringen in openbare, wegen- en andere infrastructuur zich niet op hun hoogste punt bevinden.†Iedere job in de telecom genereert meer dan ťťn job elders in de economie, en iedere euro aan toegevoegde waarde in de telecom genereert 77 cent extra in onze economie!

Agoria Telecom Industries bereidt de toekomst voor: samen met onze leden werken we aan een positief investerings- en mededingingsklimaat. Fijne Dag van de Telecommunicatie!

De behoeften van de gebruikers en de ontwikkeling van applicaties groeien razendsnel. Er zijn dan ook steeds beter presterende netwerken nodig. Ontdek de cijfers in deze infografiek:


Download hier de infografiek in pdf.