OCMW, VDAB, ATLAS en stad Antwerpen werken samen met enkele partners om erkende vluchtelingen met een professioneel perspectief, versneld op de arbeidsmarkt te brengen. Een van die partners is De Lift VZW, die het project Tech-Check coördineert.

Vluchtelingen met ervaring in lassen en metaalbewerking, elektriciteit, metsen, horeca en catering, … worden gescreend op hun technische vaardigheden, hun arbeidsattitude en hun soft skills. Door middel van intern werkplekleren bij een van de Tech-Check-partners doen ze een eerste (beschermde) ervaring op in België.

Tech-Check ondersteunt met een technisch taalbad, een veiligheidsinitiatie op de werkvloer en een algemene arbeidsmarktintroductie.

Voor deelnemers met de juiste technische competenties volgt dan een eerste werkervaring in een bedrijf. Dat kan onder meer via een stage of een individuele beroepsopleiding. 

Geeft u zo’n goed gescreende en voorbereide kracht graag een kans op uw werkvloer? Neem contact op met Anke De Maeyer van De Lift VZWanke.demaeyer@delift.net, tel. 0484 72 31 59. 


Inspiratie?

Bent u nog niet volledig overtuigd? Lees dat dit inspirerende verhaal:

Gezocht en gevonden dankzij Tech-Check: getalenteerde snijbrander