Op 13 en 14 mei organiseerden de Sports & Entertainment Technology Club, de Energy Technology Club en de Building & Infra Technology Club een economische missie naar Parijs in het kader van Parijs 2024 (Olympische Zomerspelen) en Grand Paris (groot infrastructuur- en energieproject). Meer dan 60 leden konden rechtstreeks contacten leggen met de besluitvormers van de projecten.


Na een gezamenlijk seminarie met Engie/Tractebel konden de leden van de Energy Technology Club kennismaken met Total, Doris Engineering, TechnipFMC en Framatone.

Bij deze gelegenheid kregen de clubleden toegang tot bevoorrechte informatie over de activiteiten, lopende projecten en de contacten die nodig zijn om leverancier te worden van deze belangrijke klanten. 

Op maandagmiddag hebben de leden van de Sports & Entertainment Technology Club de directeur Internationale Betrekkingen en de technologieadviseur in Parijs 2024 COJO (Olympisch en Paralympisch Organisatiecomité) ontmoet. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door HE François de Kerchove d'Exaerde, Belgisch ambassadeur in Frankrijk & Monaco, op de Belgische ambassade, gevolgd door een high level receptie in zijn ambtswoning. De dag erna stond een ontmoeting op het programma met Benoît Piguet - Directeur van institutionele relaties bij SOLIDEO (Société de livraisons des ouvrages olympiques). Tijdens deze bijeenkomsten presenteerden de leden het neusje van de zalm van de Belgische sporttechnologie.

De Building & Infra Technology Club heeft zich geconcentreerd op 2 grote architectenbureaus: PCA-Stream & Agence Jean-Paul Viguier et associés om nieuwe technologieën voor te stellen en om een voetje binnen te zetten bij deze bureaus, iets wat bijzonder moeilijk is voor een toeleveringsbedrijf. We hebben ook een Vinci Construction Manager ontmoet die op zoek was naar Belgische leveranciers voor hun meervoudige projecten. Hij zal eind september terugkeren naar België om nieuwe partnerschappen aan te gaan.

 

Deze missie bracht niet minder dan 45 Agoria-lidbedrijven samen en was een uitgelezen kans voor de 60 deelnemers om hun netwerk uit te breiden! 

Ook interesse om deel te nemen aan de toekomstige activiteiten van de clubs?

Groetjes uit Parijs!