Traditionele opleidingen uit het hoger onderwijs naar de 21e eeuw halen. Precies dat is het doel van Agoria Academy met haar Blended Learning-cursussen. Blended learning is een onderwijsproces waarbij de deelnemers de theorie via een eLearning aangeleerd krijgen, en de materie nadien via een klassikale training in de Classroom of The Future verder kan worden besproken. De eerste cursisten zijn alvast razend enthousiast. Bekijk het videoverslag!


Agoria's expertisecentrum Regelgeving en Normalisatie hervormde zijn opleiding rond de Europese machinerichtlijn onlangs naar een Blended Learning-opleiding. Jo Boullart, Head of Agoria Academy: "Bij Blended Learning krijgen de deelnemers de theorie rond een topic in eerste instantie via een eLearning aangeleerd. Vervolgens wordt de verworven materie via een feedbackmoment in een classroomomgeving verder besproken." Daarvoor sloeg Agoria de handen in elkaar met The Learning Hub. "Op de learning tables installeerden we Omnitapps", legt Anneleen Tulpin, Instructional designer bij The Learning Hub, uit. " Dat zijn kleine apps, die soms neigen naar het speelse en dienen om 'droge materie' op een leuke manier aan te brengen."

Het klassikale gedeelte vindt plaats in de Classroom of the Future, een ruimte uitgerust met de modernste technologische hulpmiddelen. De oppervlakte van 150 m² kan worden verdeeld in een grote leerzone en 4 kleinere werkzones uitgerust met digitale leertafels een de nieuwste onderwijsmethoden. Jo Boullart ziet een hoop voordelen in deze manier van lesgeven: "Hoge interactiveit (collaborative learning) primeert bij het lesgeven in de Classroom of the future. Het is die interactiviteit in combinatie met de technologie die er voor zorgt dat de leerstof veel beter wordt gecapteerd en nadien kan toegepast worden."

Eén van de eerste gebruikers, een groep studenten Elektromechanica uit de Master Industriële Wetenschappen aan Campus De Nayer, blikken alvast enthousiast terug. Intussen startten ook een groep studenten van de UGent, campus Schoonmeersen, met deze opleiding.

Wat de eerste studenten ervan vonden, ziet u in onderstaande video: 

 

Deze blended learning-opleidingen komen er binnenkort aan:

Heeft u zelf een opleiding die u wilt organiseren op deze manier?
Contacteer Jo Boullart voor meer informatie over de Classroom of the Future.