Ze zijn jong, creatief en vooral zeer ambitieus. Ze hebben deelgenomen aan de Iotopia-wedstrijd en hebben een IoT-oplossing bedacht (IoT, als in Internet of Things) voor een betere wereldÖ en ze hebben jullie likes nodig om de Agoria Publieksprijs in de wacht te slepen!

90†teams van 17-18-jarigen uit†63 scholen ontdekken volop de wereld van het Internet of Things (IoT). Ze nemen deel aan de 2de editie van IoTopia.†Dit†is een wedstrijd voor leerlingen van†de 3de graad†secundair onderwijs uit alle Belgische scholen.

IoTopia daagt hen uit om creatief te zijn en innovatieve ideeŽn te bedenken en deze ideeŽn†te materialiseren in prototypes†door te programmeren, mobiele apps, sensoren, mobiele nietwerken†en andere moderne technologieŽn te gebruiken.†Tot slot presenteren ze hun product aan de internationale IoT-community door het te†publiceren op†hackster.io, een internationaal platform voor ontwikkelaars. Uit de vele inzendingen werden 14 finalisten geselecteerd. Ontdek ze op onze Facebookpagina Because I'm Techie, 'like' uw favoriet en bepaal mee wie de Agoria Publieksprijs verdient!

IoTopia is een initiatief van de Agoria-leden AllThingsTalk (IoT), Orange Belgium en Studio Dott (productontwikkeling). Agoria is actieve partner van het project. IoTopia is een aantrekkelijk project dat meer jongeren, die op het punt staan een studiekeuze te maken, warm maakt voor een technologische studie.†

Reageer op dit artikel