Ze zijn jong, creatief en vooral zeer ambitieus. Ze hebben deelgenomen aan de Iotopia-wedstrijd en hebben een IoT-oplossing bedacht (IoT, als in Internet of Things) voor een betere wereld… en ze hebben jullie likes nodig om de Agoria Publieksprijs in de wacht te slepen!

90 teams van 17-18-jarigen uit 63 scholen ontdekken volop de wereld van het Internet of Things (IoT). Ze nemen deel aan de 2de editie van IoTopia. Dit is een wedstrijd voor leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs uit alle Belgische scholen.

IoTopia daagt hen uit om creatief te zijn en innovatieve ideeën te bedenken en deze ideeën te materialiseren in prototypes door te programmeren, mobiele apps, sensoren, mobiele nietwerken en andere moderne technologieën te gebruiken. Tot slot presenteren ze hun product aan de internationale IoT-community door het te publiceren op hackster.io, een internationaal platform voor ontwikkelaars. Uit de vele inzendingen werden 14 finalisten geselecteerd. Ontdek ze op onze Facebookpagina Because I'm Techie, 'like' uw favoriet en bepaal mee wie de Agoria Publieksprijs verdient!

IoTopia is een initiatief van de Agoria-leden AllThingsTalk (IoT), Orange Belgium en Studio Dott (productontwikkeling). Agoria is actieve partner van het project. IoTopia is een aantrekkelijk project dat meer jongeren, die op het punt staan een studiekeuze te maken, warm maakt voor een technologische studie. 

Reageer op dit artikel