Heeft uw bedrijf een idee voor een innovatieve informaticaoplossing die u graag door studenten zou laten uitwerken? Het Microsoft Innovation Center (MIC) organiseert gedurende vijftien weken de Softlab Academy in Bergen en in Luik. Dien nu uw projectvoorstel in!


Dertig zorgvuldig geselecteerde studenten realiseren de eerste versie van innovatieve informaticaoplossingen die bedrijven voorstellen (tijdens de vorige editie werden prototypes ontwikkeld op het gebied van augmented reality, artificiële intelligentie en geconnecteerde objecten).

Ieder project wordt gemanaged door twee informaticastudenten, soms in samenwerking met een student 'design'. De studenten beschikken over het vereiste materiaal en de nodige software en worden begeleid door ervaren professionals van het MIC. Alle kandidaten leggen een technische test af en worden geïnterviewd om hun competenties te bepalen. Alleen de beste studenten worden geselecteerd om te werken aan de voorstellen van de bedrijven. 

De formule is gericht op zowel grote als kleine ondernemingen, start-ups en andere organisaties die een nieuw product of een nieuwe technologie willen lanceren maar daar niet de menselijke middelen voor hebben. Het MIC zorgt voor de begeleiding, het materiaal en de kantoren.

Belangstellende bedrijven worden verzocht hun projecten vóór 15 oktober 2019 in te dienen. Meer informatie? Contacteer Frederic Carbonnelle