Agoria Vlaanderen peilt met een enquête naar de maatschappelijke domeinen waarin meer moet worden ingezet op technologie. Welke accenten zou u leggen als u de burgemeesterssjerp zou dragen?


"Politici maken keuzes op basis van wat de burgers/kiezers hen vragen. Daarom, wat  zou jij doen als je burgemeester zou zijn van je eigen stad of gemeente? Of anders gezegd: in welke technologieën zou je investeren om van je woonplaats een "Smart city" te maken?"

Deze vraag legt Agoria voor aan de Vlamingen. Sinds begin mei trekken we, gewapend met de "Smart City Poll", de straat op. We schuimen tech-festivals af en doorkruisen heel Vlaanderen.

Klik hier om naar de Smart City Poll te gaan

Met de handige tool kunnen mensen even in de huid kruipen van burgemeester en het budget van hun gemeente of stad beheren. Door aan te geven welke thema's voor hen de belangrijkste zijn, kiezen ze de technologieën waarop zij zouden focussen voor hun woonplaats. Daarna kunnen ze hun resultaten vergelijken met die van mede-inwoners en andere steden.

Wij zijn benieuwd welke keuzes u zou maken. Surf naar de Smart City Poll (www.agoria.be/smartcitypoll), vul hem in en vergelijk uw keuzes met die van de anderen!

"Met deze tool willen we nagaan welke impact deze technologie kan hebben op de samenleving en welke accenten mensen willen terugzien in het beleid. We willen ook jongeren duidelijk maken dat ze met een studiekeuze voor technologie een grote impact kunnen uitoefenen op de samenleving", aldus Peter Demuynck, algemeen directeur Agoria Vlaanderen.