BelgiŽ staat stil. Jaar na jaar sneuvelen onze filerecords. Dat is niet alleen vervelend, het is ook nefast voor onze economie en gezondheid. Maar als we vandaag ingrijpen, kunnen we het tij keren. Sneller dan verwacht zelfs.


In de whitepaper 'Slimme mobiliteit: Multimodale en geconnecteerde mobiliteitsoplossingen voor de steden van vandaag en morgen' delen de experts van Agoria's smart cities-werkgroep 'Smart mobility' hun globale visie op mobiliteit, in het bijzonder personenvervoer.†

U leest in deze whitepaper waarom slimme mobiliteit in de eerste plaats een langetermijnvisie vergt, evenals een coherent, gecoŲrdineerd beleid op elk overheidsniveau, gekoppeld aan langetermijn investeringen. Steden en gemeenten, gewesten ťn andere bevoegde overheden moeten aan hetzelfde zeel trekken.†

"Slimme infrastructuur, autonome voertuigen, mobiliteitshubs ... pas als alle puzzelstukken in elkaar vallen, zullen we de impact van slimme mobiliteit zien: verbeterde doorstroming, minder milieu-impact, minder ongevallen en meer reizigerscomfort."

Als ze daartoe bereid zijn, staan er heel wat technologische (en andere) oplossingen klaar om de mobiliteitsuitdagingen aan te pakken. Onze smart mobility-experts geven aan wat de mogelijkheden vandaag (in 2018) zijn, met de huidige technologie, en vervolgens ook hoe ze mobiliteit zien evolueren op middellange (in 2030) en op lange termijn (in 2040). Slimme infrastructuur, de rol van data, digitalisering en artificiŽle intelligentie, geconnecteerde en autonome voertuigen, deelsystemen, mobiliteitshubs, mobility as a service-modellen,Ö het komt allemaal aan bod.

De whitepaper eindigt met een reeks concrete aanbevelingen waar lokale besturen en overheden meteen mee aan de slag kunnen. Kortom, verplichte lectuur voor iedereen die een duurzaam mobiliteitsbeleid wil uitbouwen of op zijn minst met kennis van zaken wil meespreken in het maatschappelijke debat daarover.

Download hier gratis de Smart Cities-whitepaper 'Slimme mobiliteit: Multimodale en geconnecteerde mobiliteitsoplossingen voor de steden van vandaag en morgen':