Deze week is een officiële handelsdelegatie o.l.v. Prinses Astrid op missie in Marokko. De totale delegatie telt zo'n 220 individuele bedrijven waarvan iets meer dan 50 Agoria-leden. We brengen elke dag een kort verslag. Vandaag: het bezoek van de Building & Urban Technology Club aan Rabat.


We startten met een ontbijt onder voorzitterschap van ZKH de Prinses Astrid, in aanwezigheid van de minister van Volkshuisvesting Fihri en de minister van Transport Amara. Dit is een mooie kans voor de aanwezige Belgische bedrijven om contacten op hoog niveau te leggen in dit land, waar de staat de belangrijkste beslissingnemer blijft in grote bouw- en infrastructuurprojecten.

Het ontbijt werd gevolgd door een seminarie met 150 Belgische en Marokkaanse deelnemers. Een succes voor de bouw- en infrastructuursector, die 1 miljoen mensen tewerkstelt en streeft naar de bouw van 300.000 woningen en 4 nieuwe steden tegen 2021. Marokkaanse publieke en private sprekers deden de plannen uit de doeken voor de nieuwe stad Mazagan, een project van 1.300 ha dat nu van start gaat en tegen 2030 150.000 mensen zal tellen.

Kers op de taart waren de symbolische projecten zoals de nieuwe Belgische ambassade in Rabat, gebouwd door Cosimco of de toekomstige Mohammed VI toren die BESIX zal bouwen. Dit was een gelegenheid voor Sylvie Kedzierski, de business group leader van de Club, om ook onze technologische parels voor te stellen en onze leden te introduceren bij deze belangrijke Belgische en Marokkaanse klanten.

Groetjes uit Marokko en... tot morgen!