Alle federale ministers en staatssecretarissen hebben een brief van Sinterklaas gekregen. De Sint, die de brave kinderen elk jaar een geschenk bezorgt, waarschuwt de regering voor het feit dat er steeds meer valse Sinten opduiken die te kwistig met geschenken zwaaien.


Hij noemt onder andere een cadeau van 600 miljoen muntstukken voor de kinderen bij de bouw, een belastingvermindering voor laboranten-bachelors en fiscale aanmoedigingen waarbij de kinderen van grote ondernemingen minder krijgen dan de kinderen van kleine ondernemingen. ‘Zelfs in mijn Spaanse krant las ik dat een bierbrouwer en een grootwarenhuisketen geen enkele belastingen hoeven te betalen op hun buitenlandse inkomsten’, schrijft hij. ‘Ik schrik daar heel erg van. Sinterklaas geeft aan alle kinderen gelijke geschenken, en die valse Sinten brengen de fiscale koterij terug in je Rijk. Deze valse geschenken zullen je schatkist om en bij het miljard muntstukken kosten’, waarschuwt hij. De ministers en staatssecretarissen kregen de brief samen met een naar verluidt heerlijke speculaas. 

‘Ik heb me intussen ook geïnformeerd bij de voorbeeldige kinderen van Agoria. Je weet wel, de bedrijvenorganisatie die zich in het debat over de hervorming van de vennootschapsbelasting steeds als een loyale partner van je Rijk heeft opgesteld en dit met het oog op de verdediging van het algemeen belang van de economie. Op basis van het hierboven gestelde, blijkt dat deze valse Heilige mannen niet dezelfde verantwoordelijkheidszin aan de dag wensen te leggen als ik, en dat ze enkel aan hun eigen belangen denken. Zwarte Piet fluistert me zelfs toe dat jij en jouw regering deze bespottelijke daden op de koop toe nog steunen ook. Dat kan toch niet waar zijn!’ schrijft hij. 

Ook heeft Zwarte Piet voor Sinterklaas uitgerekend dat de verlaging van het tarief van de vennootschapsbelasting met 1 procent ongeveer 500 miljoen muntstukken kost. ‘De kostprijs van de invoering van een tarief van 22 procent kan met de hierboven vermelde ‘geschenken’ makkelijk worden betaald’, stelt hij.

 Sinterklaas sluit af met de boodschap dat hij volgend jaar een brief van de regeringsleden verwacht, waarin zij dan vertellen hoe ze het probleem van die valse Sinten hebben opgelost.

Lees hier de brief van de Sint aan de federale regering