Ship Building and Repair

De bedrijvengroep Ship Building and Repair verenigt de maakbedrijven die actief zijn op het vlak van scheepswerven, de uitrusting van schepen en de herstelling van scheepsmateriaal. Die ondernemingen bouwen, onderhouden of zorgen voor het opknappen van schepen en hun uitrusting: motoren, versnellingsbakken, masten, laad- en losmaterieel, navigatie-instrumenten, elektronische systemen, loopbruggen, diverse metalen constructies, ...

Kernactiviteiten

  • De bedrijfsgroep verenigt de bedrijfsleiders in de sector van de scheepsbouw en -herstelling in België.
  • De groep vertegenwoordigt hen bij verschillende overheden en organisaties op lokaal, Europees en internationaal niveau.
  • De bedrijfsgroep ondersteunt de ondernemingen in hun commerciële ontwikkeling en bevordert hun visibiliteit in België en internationaal: netwerkactiviteiten en technische rondleidingen om de wederzijdse kennis van de ondernemingen in de sector te vergroten, ontmoetingen met kopers in relevante sectoren, groepsdeelnames aan (inter)nationale beurzen of handelsmissies in het buitenland.
  • De bedrijvengroep zorgt er ook voor dat de sector door de jongere generaties in scholen en opleidingscentra wordt erkend.
  • De groep vergadert regelmatig om de prioriteiten, de behoeften van de sector en de te ondernemen acties te bepalen. Agoria verstrekt de leden van de bedrijfsgroep relevante informatie waarover de federatie beschikt: ontwerpen van regelgeving, persartikels, technologiewacht, politieke aankondigingen, publieke offerteaanvragen, projectoproepen ...

Upcoming events

Nieuws