Sinds vorige week maakt Protech uit Torhout deel uit van Agoria-lidbedrijf Shapes Metalworks NV, dat met deze overname een nieuwe stap zet in zijn groeistrategie.


Een oplossing voor gebrek aan verderzetting

Protech werd in 1993 mede opgericht door huidig zaakvoerder William Beernaert en is sindsdien actief als toeleverancier voor draai- en freeswerk in het segment van kleine en middelgrote onderdelen. Het bedrijf telt 12 medewerkers en realiseerde in 2018 een omzet van 1,3 miljoen euro.

Shapes Metalworks

 William Beernaert vindt in de acquisitie de verhoopte oplossing voor de verderzetting van Protech, dat kampte met een gebrek aan opvolging binnen de verspaning. William zelf blijft nog tot eind 2019 intern actief om de overdracht verder te begeleiden. Bovendien krijgt Protech dankzij de overname de kans om onder de vleugels van Shapes Metalworks verder door te groeien in zijn activiteiten op de lokale markt. 

De verderzetting van het aluminium gietwerk (firma Alusion) zal door William samen met zoon Tijs verder worden uitgebouwd. 

Een stap verder voor een Gazelle

Voor Shapes Metalworks betekent deze overname een logische stap en uitbreiding van zijn core activiteiten voor "plaatverwerking" en "lasconstructies" met "draai- en freeswerk". De transactie kwam tot stand mede door de talrijke complementariteiten en synergiëen die aanwezig waren tussen de beide bedrijven. Belangrijk bij de beslissing was ook dat de twee bedrijven inzake visie en waarden op eenzelfde golflengte opereren. Strategisch zijn ze allebei actief als toeleverancier van stukwerk tot kleine en middelgrote series voor zowel staal, inox als aluminium. 

Shapes Metalworks, met vestigingen in Gullegem en Roeselare, behoort als toeleverancier voor plaatwerk en lasconstructies in de metaalsector sinds 2014 jaarlijks tot de snelst groeiende bedrijven in West-Vlaanderen. Dat blijkt uit de Trends Gazelle-ranking. De onderneming realiseerde 15 miljoen euro omzet in 2018 en stelt 95 personeelsleden tewerk.

www.shapesmetalworks.be 

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.