Ons lidbedrijf Shapes Metalworks uit Gullegem heeft Giropan-Meersschaert overgenomen. Daarmee zet het een belangrijke nieuwe stap in de realisatie van zijn groeistrategie tot “one-stop-shop” voor toelevering in de metaalsector in Vlaanderen.


Voor eigenaar Guy Meersschaert (3° generatie) van Giropan-Meersschaert, die geen opvolgers binnen de familie had, betekent de overname de ideale kans voor Giropan NV om zich onder de vleugels van Shapes Metalworks ten volle te ontwikkelen als toeleverancier voor groter draai- en freeswerk in metaal, gietijzer of kunststof.

Shapes Metalworks van zijn kant zet met de overname van de groep Giropan-Meersschaert in de eerste plaats een nieuwe stap bij de realisatie van zijn verdere groeistrategie naar “one-stop-shop” voor toelevering in de metaalsector in Vlaanderen.

Samen met de overname van verspaningsbedrijf Protech bvba deze zomer, vormt Giropan NV de complementaire partner om oplossingen voor draai- en freeswerk van klein tot groot aan te bieden vanuit de visie van toeleverancier. Zowel prototype als middelgrote en grotere series behoren tot de mogelijkheden. Op deze manier wordt een volwaardige derde kerncompetentie toegevoegd aan het bestaande aanbod van plaatverwerking en lasconstructies.

In de tweede plaats biedt de bedrijfssite van 33.000 m², die gelegen is de industriezone Noord te Kuurne, de opportuniteit voor Shapes Metalworks om zijn lasactiviteiten uit Roeselare en de verspaning van Protech bvba uit Torhout op korte termijn onder hetzelfde dak te brengen. Op deze manier wordt een volwaardige tweede vestiging opgezet op korte afstand van de hoofdzetel te Gullegem. Dit moet de synergie en samenwerking tussen de 2 vestigingen sterk bevorderen en ten goede komen aan de realisatie van de bedrijfswaarden “flexibiliteit – leverbetrouwbaarheid – kwaliteit”.

In de derde plaats biedt de site nog voldoende vrije ruimte om een bijkomende productiehal van +/- 10.000 m² te bouwen. Deze extra ruimte zou de totale productie-oppervlakte op 30.000 m² brengen en vormt mee de ruggengraat voor het verdere toekomstverhaal van de Groep op langere termijn.

Op 4 en 5 december zijn Shapes Metalworks en Giropan-Meersschaert samen aanwezig op de Bedrijvencontactdagen in Xpo Kortrijk.

Meer info op www.shapesmetalworks.be

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.